İsrail Savunma Bakanı Lieberman: "Esad savaşı kazanıyor, herkes ona kur yapıyor"

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, savaşı Beşar Esad'ın kazanmakta olduğunu söyleyip "Bir anda herkes ona kur yapmaya başladı" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Lieberman:

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, savaşı Beşar Esad’ın kazanmakta olduğunu söyleyip “Bir anda herkes ona kur yapmaya başladı” dedi.

Lieberman, Şam’ın müttefikleri İran ve Hizbullah’ın Suriye’de zemin kazanmasına karşı ABD’ye de ‘ağırlığını koyma’ çağrısı yaptı.

İsrail merkezli internet sitesi Walla ile bir söyleşi yapan Lieberman, “Esad’a kur yapmak için dizilmiş uzun bir uluslararası kuyruk görüyorum. Buna Batılı ülkeler, ılımlı Sünniler de dahil. Bir anda herkes Esad’a yakınlaşmak istiyor” dedi.

‘RUSLAR, İRANLILAR, TÜRKLER…’

Lieberman, “ABD’nin Suriye sahasında ve genel olarak Ortadoğu’da daha aktif olmasını istiyoruz. Ruslar, İranlılar, Türkler ve Hizbullah ile karşı karşıyayız ve bu her gün uğraşması kolay bir mesele değil” ifadelerini kullandı.

İsrailli bakan sözlerine şöyle devam etti: “ABD’nin de çok sayıda sorunu var fakat bir eğilim olarak, ABD ne kadar aktif davranırsa, bu İsrail için o kadar iyi olur.”