İşçiler kadro beklerken, AKP 200 taşeron ihalesi açtı!

AKP, sözleşme süresi biten taşeron işler için yaklaşık 200 ayrı ihale açtı.

İşçiler kadro beklerken, AKP 200 taşeron ihalesi açtı!

Taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili sürekli söz veren AKP, konu ile ilgili ‘çözüm’ beklenirken sözleşme süresi biten taşeron işler için yaklaşık 200 ayrı ihale açtı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer‘in aktardığına göre, sayıları 1 milyonu bulan taşeron işçinin bu yılın sonuna kadar kamu kurumlarında kadroya alma sözü vermesine karşın Maliye ve Çalışma Bakanlıkları da dahil tüm kamu kurumlarının taşeron firmalarla ileriye dönük 3 yıllık sözleşme yapmak üzere yeni ihale açtığı ortaya çıktı.

Kamu kurumlarının bu yılın sonunda sözleşme süreleri sona erecek temizlik, yemek ve güvenlik gibi taşeronlara yaptırdığı işlerin yeniden ihaleye çıkarılıp çıkarılmaması konusunda Maliye’den görüş istediği, Maliye’den gelen olumlu yanıt üzerine ileriye dönük 36 aylık (3 yıl) sözleşme yapmak üzere ihalelere çıkıldığı ifade edildi.

3 yıl sözleşme

Sözkonusu ihaleler, taşeron şirketlerle 1 Ocak 2018 tarihinden başlayıp 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek hizmet sözleşmesi imzalanmasını öngörüyor. Eğer sözleşmeler imzalanırsa yaklaşık 1 milyon işçinin taşerondaki kadrosu 3 yıl daha devam edecek.

Kamu kurumlarının Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) her gün yaklaşık 10 bin kişinin çalışacağı 150-200 civarında yeni taşeron ihalesi yayımlaması, AKP’nin taşeron işçiye kadro konusundaki samimiyetsizliğini bir kez daha ortaya koydu.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/07/iste-akpnin-taserona-cozum-secenekleri-kadro-en-dusuk-olasilik/