İran: ABD'nin ne yapmak istediğini Trump bile bilmiyor

İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Körfez Savunma Güvenlik Forumu'nda konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyid Kazım Sajjadpour, ABD Başkanı Donald Trump’ı anlamanın güç olduğunu belirtti.

İran: ABD'nin ne yapmak istediğini Trump bile bilmiyor

İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Körfez Savunma Güvenlik Forumu, 2 Kasım günü başladı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açılış konuşmalarını yaptığı forumda dün İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyid Kazım Sajjadpour konuştu. Sajjadpour konuşmasında şunları kaydetti;

“Amerika’nın bugün ne yapmak istediğini kimse bilmiyor ve daha da fenası bence Trump bile bilmiyor. Bugün en büyük güçlerden biri nereye gittiğini bilmiyor. Bu da uluslararası siyasette belirsizliğe neden oluyor. Öyle bir yerdeyiz ki bugün bazı konuşmalar, bir kaza veya bir terör eylemi bile uluslararası siyasetin durumunu değiştirebilir. Uluslararası alanda tam bir belirsizlik olduğunu söyleyebiliriz. Tek bir oyuncuyu (ABD) bile kolaylıkla anlayamıyoruz. Trump’a göre, yaşanan sıkıntılar tek bir kişiden kaynaklanıyor. Bunun Obama olduğunu söylüyor. Bu psikolojik bir durum değil, analitik bir çerçeve. ABD’nin geçtiği karmaşık süreçlerden kaçmak için bu çerçeveyi kullanıyor. Trump’ın seçim kampanyasına bakın, suçlama oyununu kalıcı bir analiz olarak bulacaksınız.”