İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) genel merkez binasını açtı!

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'nın Mecidiyeköy'deki genel merkez binası dün açılışı yapılarak faaliyetlerine başladı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) genel merkez binasını açtı!

Kısa bir süre önce resmi olarak kurulan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), İstanbul Şişli’de genel merkez binasını açtı. 4 seneden bu yana faaliyetlerini dernek statüsünde sürdüren inşaat işçileri, uzunca bir tecrübe biriktirme döneminden sonra sendikalarına kavuşarak ilk binalarını açmış oldu.

İnşaat işçilerinin Mecidiyeköy’deki açılışlarına, sendika üyesi birçok inşaat işçisinin yanı sıra, farklı sektörlerde çalışan işçiler de katıldı.

Açılışta konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztutan, “Sendikamız resmi olarak kurulalı henüz 1-2 ay oldu ancak bu süre zarfında birçok inşaat işçisi arkadaşımız Türkiye’nin dört bir yanından sendikamıza üyelik başvurusunda bulundu. İstanbuL’da bugün ilk binamızı açıyoruz; birçok bina da açmaya devam edeceğiz. Açtığımız bu bina bizim için sadece dört duvar değil; bundan da öte inşaat işçilerinin mücadele edeceği, tartışacağı, öğreneceği bir yer olacak” ifadelerini kullandı.

“İnşaat işçisi kendi can güvenliği için her nasıl şantiyede çalışırken baretini takmak, yüksekte çalışırken kemerini takmak zorundaysa, artık bundan böyle sendikamıza da üye olmak zorundadır.” diyen Öztutan, “Bundan sonra hiçbir inşaat işçisi arkadaşımızı sendikasız bırakmayacağız. Sendikamız bu karar doğrultusunda yola çıktı, bunu aynı şekilde devam ettirecektir.” diye konuştu.

“Şartları değiştirmek için yola çıktık”

Sendikanın açılışında konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) avukatı Erkan Kılıç ise şunları söyledi:

“İşçi arkadaşlarımız mutlulukla, sevinçle sendikalarının kuruluşlarını kendileri karşıladılar. 2012 yılından beri Türkiye’nin birçok noktasında, birçok şantiyesinde çok önemli emek sarfederek çıktığımız yolun bir ürünüdür bugün geldiğimiz nokta. Bugün burada bizlerle olan inşaat işçisi arkadaşımızı bu mücadele içinde tanıdık. Sendikamız bu arkadaşların verdiği emekler doğrultusunda kuruldu. Şu anda inşaat işçisinin sorun yaşamadığı tek bir şantiye bulamazsınız. Ücretini alamadığı, sigortasıyla ilgili problem yaşamadığı, çocuk parası dediğimiz asgari geçim indirimiyle ilgili sorun yaşanmayan tek bir şantiye yoktur. Bugün inşaat işçisinin maruz kaldığı çalışma koşulları, barınma koşulları, beslenme koşulları çok net bir şekilde insanlık onuruna aykırı koşullardır. Biz bu şartları değiştirmek için yola çıktık.”

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan