İlkokulda 35 öğrenciye cinsel istismar!

Mardin'deki bir ilkokulda temizlik görevlisinin 35 öğrenciye istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

İlkokulda 35 öğrenciye cinsel istismar!

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Göktaş İlköğretim Okulu’nda temizlik görevlisi olarak çalışan Ş.Y.’nin, 35 öğrenciye istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Olay sonrası başlatılan soruşturmada Ş.Y., tutuklanırken, okul müdürü de görevden alındı.

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Göktaş (Kevirşîn) köyünde bulunan Göktaş İlköğretim Okulu’nda çocuklar cinsel istismara uğradı. Okul hademesi Ş.Y.’nin yaşları 6 ila 12 arasında olan kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Dihaber‘e göre, akşam okul çıkışı çocuklarının geç gelmesi üzerine şüphelenen aileler durumu araştırdı. Ailelerin çocukları ile yaptıkları görüşmede çocuklar, hademe Ş.Y., tarafından okul çıkışında bekletildiklerini, temizliğe yardım etmeye zorlandıklarını aktardı. Ailelerin soruları üzerine çocukların Ş.Y. tarafından cinsel istismara da uğradıkları öğrenildi.

70 öğrencinin ifadeleri alındı

Olayı fark eden aileler, Derik Jandarma Karakolu’na başvurarak Ş.Y.’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine Ş.Y., jandarma tarafından gözaltına alınırken, savcılık da okulda okuyan 70 kız öğrencinin ifadelerini rehberlik öğretmeni eşliğinde aldı. Gözaltına alınan Ş.Y. 27 Mart’ta çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. İfadeleri alınan 35 öğrencinin ifadelerinde benzerlik olduğu belirtildi. Kimi aileler, cinsel istismar olayının geçen yıldan bu yana devam ettiğini; ancak bu zamana kadar anlaşılamadığını söyledi. Aileler, Ş.Y.’nin ailesinin korucu olduğunu, bu nedenle de bu zamana kadar korunduğunu iddia etti. Bu süreç yaşanırken Okul Müdürü M.Ç.’nin okuldaki tüm öğretmenlerle toplantı aldığı belirtildi. Müdür M.Ç.’nin bu toplantıda yaşanan istismarın bilgisinin kimseye verilmemesi yönünde öğretmenleri uyardığı öğrenildi. İddialara ilişkin Göktaş İlköğretim Müdürü M Ç.’nin, olaydan sonra görevden alındığı ve yerine yeni bir müdürün görevlendirildiği öğrenildi. Dihaber’in ulaştığı okul müdürü, “dosya üzerinde gizlilik kararı olduğu için bilgi veremeyeceklerini” söyledi. Olayın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da köye müfettiş gönderdiği öğrenildi.