Igor Stravinsky’nin “The Rake’s Progress” (Hovardanın Sonu) operası İstanbul'da

Dünyaca ünlü Rus besteci Igor Fyodorovich Stravinsky’nin (1882 – 1971) bestelediği “The Rake’s Progress” (Hovardanın Sonu) operası, İstanbul’da sahnelenecek. Dünyada ilk kez 1951 yılında sahnelenen, geçtiğimiz sezon Türkiye prömiyeri yapılan ve büyük ilgi gören opera eseri “The Rake’s Progress”, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 18, 21, 22, 24 ve 25 Kasım tarihlerinde Kadıköy Belediyesi... View Article

Igor Stravinsky’nin “The Rake’s Progress” (Hovardanın Sonu) operası İstanbul'da

Dünyaca ünlü Rus besteci Igor Fyodorovich Stravinsky’nin (1882 – 1971) bestelediği “The Rake’s Progress” (Hovardanın Sonu) operası, İstanbul’da sahnelenecek.

Dünyada ilk kez 1951 yılında sahnelenen, geçtiğimiz sezon Türkiye prömiyeri yapılan ve büyük ilgi gören opera eseri “The Rake’s Progress”, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 18, 21, 22, 24 ve 25 Kasım tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde seyirciyle buluşturulacak.

Rus besteci Igor Stravinsky’nin bestelediği, librettosu W.H. Auden and Chester Kallman tarafından kaleme alınan eser, Aytaç Manizade’nin rejisi ile sahnelenecek. Komedi ve trajedi içeren konusu ile dikkati çeken eser, 18’inci yüzyıl İngiltere’sinde geçiyor.

‘Hovarda kalplere, ellere ve zihinlere, Şeytan her zaman yaptıracak bir iş bulur.’

Eser, hovardalığı iş edinmiş Tom Rakewell’in çöküşü üzerine kuruludur. Sonradan Şeytan olduğu ortaya çıkan Nick Shadow’a uyarak, evlenmeyi düşündüğü Anne Trulove’ı terk edip Londra’ya gönül eğlendirmeye gider. Üç kâğıtçı Shadow yüzünden başına gelmedik olay kalmayan Tom’un hikâyesi, Londra’daki bir Tımarhanede son bulur.