Hulusi Akar ve Hakan Fidan Cumhuriyet düşmanı İslamcı yazarı evinde ziyaret etti!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan ilginç ev ziyareti.

Hulusi Akar ve Hakan Fidan Cumhuriyet düşmanı İslamcı yazarı evinde ziyaret etti!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Nuri Pakdil’i Ankara’daki evinde ziyaret etti.

Yeni Şafak’ta çıkan habere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Nuri Pakdil’e ziyaret gerçekleştirdi. Cuma günü düzenlenen sürpriz ziyarette gündeme ilişkin sohbet edildiği öğrenildi.

Akar ile Fidan’ın ziyareti, Nuri Pakdil’in Ankara’daki evinde gerçekleşti. Ziyarette Yeni Şafak yazarı Rasim Özdenören de yer aldı, ancak nelerin konuşulduğuna dair bir bilgi haberde yer almıyor.

İslamcı yazar 1923’e karşı

Kendisini İslamcı olarak tanımlayan Nuri Pakdil 2014 yılında Habertürk gazetesinden Kübra Par’a verdiği röportajda, “1923’ü tam olarak nasıl görüyorsunuz?” sorusuna “1923 tamamıyla bir yabancılaştırma, değerlerimizden kopma dönemidir. 1923’ten 1950’ye kadarki dönem çok haşin bir şekilde yaşandı. ‘Allah’ demenin bile yasak olduğu bir dönemdi. Çocukluğumda mahalle mektebinde hoca bize Kuran-ı Kerim öğretirken, baskına karşı biri kapıda nöbet tutardı. Korku içinde gidip gelirdik.” diye yanıt vermişti.

Röportajın devamında Pakdil’in Mustafa Kemal ile ilgili yorumlarının bulunduğu bölüm ise şu şekilde:

“TEK ULU ÖNDERİMİZ VARDIR, O DA HZ. MUHAMMED’DİR”

“Küreselleşme ve kapitalistleşmeye karşı tüm yeryüzü, eninde sonunda, İslami düşünceye doğru, mutlaka evrilecektir” demiştiniz. Neye dayanarak güçleniyor bu inancınız?
Allah’ın kanunlarına inanarak.

Ama bugün İslam âleminin geldiği nokta ortada…
Onların durumu önemli değil ki. Biz Ulu Önder’in söylediklerine ve İslam’ın değişmez kurallarına göre konuşuyoruz. Peygamber Efendimiz geleceğin Müslümanlara ait olduğunu vurgulamaktadır. Ben Peygamberimiz Hz. Muhammed’e “Ulu Önder” derim, bunun altını önemle çiziyorum.

Atatürk’le karıştırılmasın sonra?
Bizim tek ulu önderimiz vardır, o da Hz. Muhammed’dir!

Atatürk’e karşı mısınız yani?
Önceki sorunuzda, kimden yana olduğumu vurguladım.

Anti-Firavunist derken de onu mu kastediyorsunuz?
Beni okuyanlar, tanıyanlar kimi kastettiğimi bilirler.