Hukuksuz sosyal medya gözaltılarında gizlilik kararı

Ankara'da Suriyelilerle yaşanan gerginliğe ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınanlara ilişkin soruşturmada gizlilik kararı verildi.

Hukuksuz sosyal medya gözaltılarında gizlilik kararı

Ankara’da Demetevler’de haftabaşında Suriyeli göçmenlerle yaşanan gerginlikle ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınanlara ilişkin soruşturmada gizlilik kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla aralarında Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi Özgür Özkök, gazeteci Eren Aksoyoğlu ve @sehitkoliblair isimli Twitter kullanıcısının da bulunduğu 21 kişinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlaması kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili soruşturmada gizlilik kararı verilirken, haklarında verilen gözaltı süresinin de 7 güne çıkarıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler Ankara’ya getirilirken, adliyede ifadelerinin alınmasına ise Pazartesi günü başlanması bekleniyor.

Yaklaşık 3 gündür gözaltında bulunan TKH üyesi Özgür Özkök’ün Twitter hesabında Demetevler’de yaşananların ağır bir provokasyon ve organize bir kışkırtma nedeniyle meydana geldiği yönünde paylaşımlarda bulunmuş olmasına rağmen ‘tahrik’ suçlamasıyla gözaltına alınması büyük tepki çekmişti. Aynı şekilde sosyal medyadaki ırkçı hesapların Suriyeli göçmenlere yönelik provokatif paylaşımlarıyla dalga geçerek tepki göstermek amacıyla “SURİYELİLER ATOM BOMBASI ATMIŞ” diye yazan @Sehitkoliblair isimli Twitter fenomeninin gözaltına alınması da operasyondaki garabeti gözler önüne seren bir diğer örnek olmuştu.

http://gazetemanifesto.com/2017/07/06/turkiye-komunist-hareketi-tkh-uyesi-ozgur-ozkok-derhal-serbest-birakilmalidir/