Hukuk Defterleri'nden Avukat Selin Aksoy'la yenilenen sitelerini konuştuk

Mayıs 2016’da yayın hayatına başlayan Hukuk Defterleri dergisinin yazıları artık internet sitesinde okurlarıyla buluşmaya başladı.  Biz de dergi yayın kurulu üyesi Av. Selin Aksoy’a yenilenen internet sitesinde bizleri nelerin beklediğini ve önümüzdeki dönemde neler yapacaklarını sorduk. Gazete Manifesto: Hukuk Defterleri’nin internet sitesi yenilenmiş durumda. Hemen soralım, internet sitesine giren ziyaretçileri ne gibi yenilikler bekliyor? Selin... View Article

Hukuk Defterleri'nden Avukat Selin Aksoy'la yenilenen sitelerini konuştuk

Mayıs 2016’da yayın hayatına başlayan Hukuk Defterleri dergisinin yazıları artık internet sitesinde okurlarıyla buluşmaya başladı. 

Biz de dergi yayın kurulu üyesi Av. Selin Aksoy’a yenilenen internet sitesinde bizleri nelerin beklediğini ve önümüzdeki dönemde neler yapacaklarını sorduk.

Gazete Manifesto: Hukuk Defterleri’nin internet sitesi yenilenmiş durumda. Hemen soralım, internet sitesine giren ziyaretçileri ne gibi yenilikler bekliyor?

Selin Aksoy: Biliyorsunuz yayın hayatına Mayıs 2016’da başladık. Neredeyse 1,5 senelik bir dergi olduk. Dönüp sayılarımıza baktığımızda her sayıda çok değerli yazıların ve röportajların olduğunu görüyoruz. Bunların daha fazla insanla buluşmasını arzuladık. Bu sebeple de internet sitemizi yayınlarımızın çıktığını haber veren bir siteden, okuyucularımızın dergimizin içindeki yazılarla buluşacağı bir hale getirmek istedik.

Sitemizin yeni tasarımının, okuyucularımızın rahatça istediklerini bulabilecekleri ve yazıları okuyabilecekleri sadelikte olmasına özen göstermeye çalıştık. Okuyucularımız şu an için ilk dört sayımızdaki yazılara ve tüm sayılardaki röportaj ve mercek bölümüne ulaşabiliyorlar. Diğer sayılar yayınlandıkça, eski sayılardan da yazıları siteye içerik eklemeye devam edeceğiz. Umarız dostlarımız sitemizin yenilenen tasarımını beğenirler.

G.M: Peki Hukuk Defterleri önümüzdeki dönemde neler yapmayı planlıyor, kısaca bahsedebilir misiniz?

S.A: Sizin de bildiğiniz gibi, dergiyi çıkarmaya Türkiye’nin altüst edildiği bir dönemde başladık. 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti tasfiye edilmiş ve İkinci Cumhuriyet ise tüm kurumlarıyla yerleştirilmeye çalışılıyordu. Yayına başladığımızdan beri iktidar bu konuda önemli adımlar attı. Ve hep söylediğimiz gibi, hukuk bu değişim dönüşümde önemli bir role sahip oldu.

Memleket böyle bir dönüşümdeyken ve hukuk bunun en önemli araçlarından biriyken, hakimiyle, savcısıyla, avukatı, akademisyeni ve öğrencisiyle biz hukukçuların, hukukun kapitalizmde oynadığı rolü, Türkiye’deki bu değişim dönüşümdeki yerini, eşitlik, özgürlük ve adalet vb. kavramları tartışmaya ve tartıştırmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Elbette bunun nasıl bir ülke ve cumhuriyet istediğimizi de ele alarak yapabileceğimize inanıyoruz.

Dergi, yayın olarak bu hedefle çıkıyor ama asıl temennimiz elbette derginin, biraz önce bahsettiğim ihtiyaçları hisseden ve bu ülkenin ilerici birikimini sahiplenen hukukçuların birlikte üretmelerine vesile olması. Bu sebeple, 2017 yılının son aylarında duyurusunu daha sonra yapacağımız kimi buluşma toplantıları planlıyor, 2018 yılında ise farklı başlıklarda az önce bahsetmiş olduğum tartışmaları yapacağımız atölyeler için hazırlıklar yapıyoruz.

G.M: Biz de Gazete Manifesto olarak yapacaklarınızın verimli geçmesini, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dileriz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

S.A: Son olarak, dostlarımıza sizin aracılığınızla çağrıda bulunmuş olalım. Hukuk defterleri olarak, dostlarımızın ve bizimle memlekete ve hukuka dair aynı kaygıları paylaşanların önerilerini, yazılarını bekliyor, birlikte üretmeye ve tartışmaya davet ediyoruz.

Hukuk Defterleri’nin internet sitesine http://hukukdefterleri.com adresinden ulaşılabilir.
Hukuk Defterleri dergisinin Twitter hesabı: https://twitter.com/HukukDefterleri
Hukuk Defterleri dergisinin Facebook hesabı: https://www.facebook.com/HukukDefterleri/