GÜNCELLEME | Barcelona - Las Palmas maçı seyircisiz oynanacak

Las Palmas'ın İspanyol bayrağıyla çıkacağını ilan ettiği, Barcelona-Las Palmas maçı bölgedeki olaylar nedeniyle ertelendi.

GÜNCELLEME | Barcelona - Las Palmas maçı seyircisiz oynanacak

Katalonya’daki referandum devam eder, polis şiddeti artarken Katalonya yönetimi olası daha büyük bir kargaşanın önüne geçmek için bölgedeki tüm futbol maçlarını iptal ettiğini açıklamıştı.

Takip edenlerin hatırlayacağı gibi Las Palmas takımı, referanduma tepki olarak İspanya bayraklı forma ile sahaya çıkacağını ilân etmiş, açıklamasında, “Biz İspanya’nın birliğine inanıyoruz. Üstelik bunu krallığın başkentine en uzak yerden haykırıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Katalonya polisi kulüplere güvence veremediği için Barcelona FC yönetimi maça çıkmama kararını tartıştı. Buna karşın, İspanya Futbol Federasyonundan resmî erteleme kararı çıkmazsa, Barcelona puan silme cezasıyla da karşılabilecekti.

Beklenen karar gelmeyince Barcelona FC yönetimi, resmî twitter hesabından bir açıklama yayınladı:

“FC Barcelona, bugün Katalunya’da bir demokratik hak olan ifade özgürlüğünü kullanan vatandaşları engellemeye yönelik olayları kınamaktadır. Yönetim Kurulu, FC Barcelona A Takımı’nın bugünkü Las Palmas maçını seyircisiz oynamasına karar vermiştir.”

Diğer yandan da gözler Real Madrid-Espanyol maçına çevrildi. Barselona kentinin diğer takımı olan Espanyol referanduma karşı herhangi bir tutum belirtmedi ancak bölgedeki olaylar ve meydanlarda Katalan karşıtı Franco marşlarının yaygınlaşması dahilinde nasıl bir tutum alacağından emin olunamıyor.