Gökçek'ten Erdoğan'a: İstifa edersem büyük sarsıntı olur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İran ziyareti dönüşü görüştüğü Melih Gökçek'in o gece neler söylediği ortaya çıktı.

Gökçek'ten Erdoğan'a: İstifa edersem büyük sarsıntı olur

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla partisinde başlayan ‘metal yorgunluğu’ istifaları sonrası gözlerin çevrildiği ilk isim olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Erdoğan’a “Şimdi istifa dersem büyük sarsıntı olur. Bana üç ay süre verin.” dediği ortaya çıktı.

İddiaya göre Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği İran ziyaretinden önce, Gökçek’ten istifasını istedi. İran dönüşünden sonra ise Melih Gökçek Erdoğan’a, “istifamdan önce görüşmek isterim” talebini iletti.

“İftiraların önüne geçemezsiniz”

ANKA’dan Besti Karalar‘ın ayrıntılarına ulaştığı o geceki 22 dakikalık görüşmede, iddialara göre Gökçek Erdoğan’a şunları söyledi:
“Şu an istifa edersem, bu kullanılır, muhalefet partileri de AK Parti karşıtları da her türlü suçlamayı gündeme getirir. Bu sadece beni değil, AK Parti’yi de yıpratır. FETÖ suçlamalarından tutun da yolsuzluk iddialarına kadar… Bu iddialar partiyi daha fazla, sizi daha fazla yıpratır. İftiraların önüne geçemezsiniz. Şimdi istifa dersem büyük sarsıntı olur. Bana üç ay süre verin. Yarım kalan projelerim var, bitsin. Ben istifa ettikten sonra hakkımda çıkacak olan yolsuzluk ve FETÖ iddialarına engel olun.”

Erdoğan’ın yakın çevresine, istifanın neden hemen istenmediği konusunda, Gökçek’in talepleri gerekçe gösterilerek geciktirildiği söylendi.

Sosyal medya uyarısı

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gökçek’ten sosyal medyayı dikkatli kullanmasını istediği de kaydedildi.