Gerici Akit'in hedefinde kadına şiddeti engelleyen kanun var

Yeni Akit’in bugünkü manşetinde kadına şiddette kadının beyanını esas alan ve kadına şiddeti engellemeyi hedefleyen 6284 sayılı kanun hedef alındı.

Gerici Akit'in hedefinde kadına şiddeti engelleyen kanun var

Kadına şiddette kadının beyanının esas alınması ilkesinin devlet nezdinde kabul edilmesini güvence altına alan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, yandaş yobaz Yeni Akit tarafından hedef tahtasına oturtuldu.

Kadına şiddeti engellemeyi hedefleyen kanun aleyhine, “6284 zulmü hayatlarını kararttı” şeklinde manşet atan Yeni Akit’in “haber”inde bu kanunun aileleri dağıttığı savunuldu.

O metinde şu ifadeler yer aldı: “Kanıtın değil beyanın esas alındığı, erkeğin evden uzaklaştırılması için şiddet veya darp olmaksızın şikayet edilen eş hakkında 6 aya kadar evden uzaklaştırma cezasının verildiği 6284 sayılı kanunun enkaz haline getirdiği yuvaların hazin hikayeleri yürek dağlıyor. Gazetemiz Akit’in ulaştığı şikayet tutanakları ve mahkeme kayıtları, 6284 şiddetine uğrayan ailelerin nasıl basit şekilde dağıldığını, aile kurumunun nasıl çökertildiğini ortaya koyuyor.”