Filistin'in sembolü Ahed Tamimi gözaltına alındı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Küdüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararı üzerine Filistinlilerin protesto gösterileri İsrail güvenlik güçleriyle çatışmaya dönüşürken ‘Filistin’in cesur kızı’ lakabıyla tanınan Ahed Tamimi de gözaltına alındı. 200 Filistinlinin İsrail güçlerine taş attığı eylemlere sahne olan Batı Şeria’nın Nabi Salih köyünde, 16-17 yaşlarındaki genç kız evlerinin girişine gelen iki İsrail askerinin üzerlerine yürüyüp... View Article

Filistin'in sembolü Ahed Tamimi gözaltına alındı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Küdüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararı üzerine Filistinlilerin protesto gösterileri İsrail güvenlik güçleriyle çatışmaya dönüşürken ‘Filistin’in cesur kızı’ lakabıyla tanınan Ahed Tamimi de gözaltına alındı.

200 Filistinlinin İsrail güçlerine taş attığı eylemlere sahne olan Batı Şeria’nın Nabi Salih köyünde, 16-17 yaşlarındaki genç kız evlerinin girişine gelen iki İsrail askerinin üzerlerine yürüyüp tokatlarken görüntülendi. Babası Besim Tamimi, sabaha karşı evi basıp kızını alıp götüren asker ve polislerin aile üyelerini darp ettiklerini, cep telefonları, bilgisayarlar ve kameralara el koyduklarını söyledi.

Tamimi’nin iç güvenlik servisi Şin Bet tarafından sorgulandığı belirtildi. İsrail ordusu, Tamimi ile yanındaki kadınların cep telefonu kameralarını çalıştırırken İsrail askerlerine vurmalarını ‘provokasyon’ diye niteleyen bir açıklama yaptı.