Ferhat Tunç’a sosyal medya soruşturması

Isparta'da yaşayan bir kişi, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Ferhat Tunç'u BİMER'e şikayet etti.

Ferhat Tunç’a sosyal medya soruşturması

Isparta’da yaşayan bir kişi, Tunç’u Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayet etti. Bursa başsavcılığı da Büyükçekmece başsavcılığına yazı yazarak Tunç’un ifadesinin alınmasını istedi. İfade veren Tunç, hakaret iddialarını kabul etmedi.

DHA’ya konuşan Tunç, BİMER’e ihbarcının kendisi için “Bu şerefsizi ihbar ediyorum, idam istiyorum. İdam istiyorum, idam” ifadelerini kullandığını söyledi.

İhbarcı hakkında suç duyurusunda bulunacağını, bu ifadelerin dikkate alınmadan soruşturma başlatılmasının kabul edilemez olduğunu aktaran Tunç, soruşturmanın kasıtlı olduğunu savundu.

Sanatçı, soruşturmaya konu edilenin Twitter mesajları olduğunu anlattı: “Soruşturma konusu olan, cumhurbaşkanına hakaret ettiğim iddia edilen tweetler bana ait. Ancak iddia edildiği gibi bu tweetlerin hiçbirinde ne cumhurbaşkanına ne de bir başkasına hakaret söz konusu değil. Güncel gelişmelerle ilgili yaptığım eleştirilerin hakaret olarak algılanıp soruşturmaya konu olması, düşünce ve ifade özgürlüğü kriterleriyle bağdaşmamaktadır. Aynı savcı cumhurbaşkanının adı bile geçmiyorken yaptığım paylaşımları ‘cumhurbaşkanına hakaret’ olarak göstermiş. Soruşturmaya konu olan ve haber niteliği olduğu için retweetlemiş olduğum tweetlerden bir tanesi, dünyaca ünlü karikatürist Carlos Latuff imzalıydı. Bunu sadece ben değil binlerce insan retweetlemiştir. Ayrıca bu çizimde ben bir hakaret görmedim.”