Erdoğan'ın tek hedefi 'yüzde 50+1': Sıra İstanbul'daki ilçe belediyelerinde

AKP'de istifa ettirilecek belediye başkanlarında sıra İstanbul'daki ilçe belediye başkanlarına geldi.

Erdoğan'ın tek hedefi 'yüzde 50+1': Sıra İstanbul'daki ilçe belediyelerinde

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdülkadir Selvi, AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın Ankara, Balıkesir, Bursa, Düzce ve Niğde’den sonra İstanbul’un bazı ilçelerinde de istifalar istediğini yazdı.

AKP içerisinde son dönemde yapılan operasyonları köşesine taşıyan Selvi, istifa talepleri için “Türk siyasetinde ilk kez böyle bir olay yaşanıyor?” derken, Erdoğan’ın tek hedefinin 2019’da ilk turda yüzde 50 artı 1’i sağlayarak cumhurbaşkanı seçilmek olduğunu da açık açık söyledi.

Selvi’nin ‘Erdoğan’ın 2019 hesabı’ yazısının ilgili bölümleri şöyle:

“Büyükşehirler için o sürecin tamamlandığı, başta İstanbul’dan bazı ilçeler ile olmak üzere Anadolu’dan istifaların olacağı söyleniyor. Türk siyasetinde ilk kez böyle bir olay yaşanıyor? Erdoğan neden bu yolu tercih etti?

(İstifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı) Melih Gökçek’in, ‘Liderim Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak belediye başkanlığını bırakıyorum’ diye açıklama yapmasından 25 dakika sonra Erdoğan, Konya’da meydandakilere, ‘2019 seçimlerini almaya var mısınız?’ diye soruyordu.

İşin püf noktası da burası.

1- Erdoğan 2019 seçimlerini kazanmak için operasyon yapıyor.

2- 2019 seçimlerinde ilk kez 50 artı 1’le seçim kazanılacağı için, adımlarını ona göre atıyor.

Erdoğan şimdi evin içini düzenliyor. AK Parti’yi 2019 seçimlerine hazırlıyor. AK Parti’deki değişimi gerçekleştirdikten sonra söylem ve politikalardaki değişime yönelecek.

***

Tekrar başa dönecek olursak, Cumhurbaşkanı Erdoğan her adımı 2019 seçimlerini hesap ederek atıyor. Tek hedef 2019’da ilk turda yüzde 50 artı 1’i sağlayarak cumhurbaşkanı seçilmek.”

“2 ilçe kesin”

Öte yandan Milliyet yazarı Özay Şendir de konu ile ilgili köşe yazısında İstanbul’da iki ayrı yakada ismini vermediği birer belediye başkanının kesin olarak gideceğini açıkladı.

Şendir’in yazısında o bölüm şöyle:

“Kimileri 6, kimi 7 ilçede değişim olacağını söylüyor.

Ancak biri Anadolu, diğeri Avrupa yakasında 2 ilçe var ki, o ilçelerin adı her bilgi veren kişide gidici olarak tanımlanıyor.

Sürpriz, şaşırtıcı, beklenmeyen büyük bir ilçede de değişiklik olabilir mi derseniz, evet kulislerde böyle de bir söylenti var, ancak yüzde 50 olabilir yüzde 50 olmayabilir.”

Şendir değişim için düğmeye ise 15 Kasım’dan sonra basılacağını kaydetti.