Erdoğan'ın skandal sözleri bitmiyor: Nikahlanın, evlenin, çoğalın... Türkiye'deki terör örgütü üyelerinin en az 15 çocukları var

Erdoğan'ın skandal sözleri bitmiyor: Nikahlanın, evlenin, çoğalın... Türkiye'deki terör örgütü üyelerinin en az 15 çocukları var

Erdoğan'ın skandal sözleri bitmiyor: Nikahlanın, evlenin, çoğalın... Türkiye'deki terör örgütü üyelerinin en az 15 çocukları var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kadın patronların ağırlandığı Genç Kadın Liderler Programı’nda konuştu. Erdoğan, Suudi yönetiminin “Ilımlı İslama geçiyoruz” açıklamaları ile ilgili olarak “İslam’ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam’ı bir zaafın içine sokma gayreti içine girmesin” dedi.

AKP lideri, islami referanslarla dolu konuşmasında kadınlara ” Nikahlanın, evlenin, çoğalın” çağrısı yapmayı da ihmal etmedi.

Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Son zamanda yeniden bir şeyi tekrar köpürttüler. Ne o? Ilımlı İslam. Bunun patenti batıya ait. O ifadeyi kullanan şahıs bana ait gibi düşünüyor olabilir. Hayır, sana ait değil? İslam’ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam’ı bir zaafın içine sokma gayreti içine girmesin. Bir müddet bununla muhatap oldum ama ondan sonra bu kesildi. Şimdi tekrar geldi. Mesele İslam’ı zaafa düşürmek. Batının yakıştırmaları ile biz dinimizi öğrenmedik, öğrenmiyoruz.

“‘Ilmlı İslam’ diyorsun, araba kullandırmıyorsun”

Sen ‘ılımlı İslam’ diyorsun bir bayana araba kullanma müsaadesi vermiyorsun. İslam’da buna mani bir hüküm var mı? Yok. Böyle bir anlayış olamaz. Bugün Türkiye’de hiç kimse inançlarından dolayı artık ötekileştirilmiyor. Devletin tüm kurumlarında artık hanım kardeşlerimiz özgürce yer alabiliyor. Ama 15 yıl önce böyle değildi. Onu da söyleyeyim.”

Müslümanlar olarak ihmal ettiğimiz alanların başında kadınlarımız geliyor. İşte şimdi son zamanda yeniden bir şeyi tekrar köpürttüler. Ne o? “Ilımlı İslam” Bu ifadenin patenti nereye ait? Batı’ya ait ya. Şimdi belki o ifadeyi kullanan şahıs, yani bu bana aittir gibi de düşünüyor olabilir. Hayır sana ait değil. 15 yıl önce AB ülkelerini dolaşmaya başladığımda, Avrupa Parlamentosu’nda benden bir konuşma istemişlerdi, sorular başladı. Sorulan soruların başında ‘Ilımlı İslam hakkında ne düşünüyorsun’ Bana o zaman bunu söylemişlerdi. Ben de kendilerine şunu söyledim “İslam tektir. Kimse İslam’ı çeşitlemeye veya İslam’a yakıştırmaya gitmek suretiyle, İslam’ı bir zaafiyetin içine sokmaya gayret etmesin” Bir müddet bununla muhatap oldum ama bundan sonra kesildi. Ya şimdi ne oldu da yeniden bu üflendi? Mesele şu, İslam’ı zaafa düşürmek. Dinimizi zaafa düşürmek. Ya sen daha ılımlı İslam diyorsun. Bir bayana araba kullanmasına izin vermiyorsun. İslam’da buna mani bir hüküm var mı? Yok. Demek ki herhalde bundan sonra yapacaklar. Şu ana kadar yok. Böyle bir anlayış olamaz. Bugün Türkiye’de hiç kimse, inançlarından, hayat tarzlarından dolayı artık ötekileştirilmiyor. Devletin tüm kurumlarında hanım kardeşlerimiz özgürce yer alıyor. Ama 15 yıl önce böyle değildi onu da söyleyeyim. Ben bu işin acısını çekmiş bir babayım. Ama sabır, sabır.

“Türkiye’nin mücadelesi anti-emperyalisttir”

Türkiye’nin mücadelesi tüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin mücadelesidir. Türkiye’nin mücadelesi özünde anti emperyalist bir mücadeledir. Bu mücadeleyi bu can bu tende oldukça devam ettireceğiz. Biz kavga etmiyoruz, biz çatışma istemiyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz.

“Müslümanın çoğalması şart”

Dünya beşten büyüktür derken bir şeyi daha söylemem lazım. Rabbim, Peygamberimiz ne diyorlar? Emir çok açık net. Nikahlanın, evlenin, çoğalın. Müslümanın çoğalması şart. Bu konudaki müslüman kadınların hassasiyetine güveniyorum. Türkiye’deki terör örgütü bu konuda çok hassas. En az 10, 15 çocukları var.