Erdoğan'dan ilk Kudüs tepkisi: Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Kudüs kararı ile ilgili ilk tepkisinde "Sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil" dedi.

Erdoğan'dan ilk Kudüs tepkisi: Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıdığını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’a “Neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil” diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı önünde toplanan kalabalığa yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

“Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. ABD Başkanı Kudüs’le ilgili açıklama yaptı. (Kahrolsun İsrail sloganları) Tabii, ABD, aslında Birleşmiş Milletler 1980 kararını adeta hiçe saymıştır. Bugüne kadar ABD ve İsrail’den başka dünyada hiçbir ülkenin 1980 BM kararının dışında, ona aykırı bir adımı olmamıştır. Sayın Trump’ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil”.