Erdoğan'dan 'Esad'la görüşme' açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Astana'da Suriye lider Beşşar Esad ile görüştüğü iddialarını yalanladı.

Erdoğan'dan 'Esad'la görüşme' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Kazakistan’ın başkenti Astana’da Suriye lideri Beşşar Esad ile görüştüğü iddialarını yalanladı.

Kazakistan dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Erdoğan, iddialara ilişkin “Esad’la görüşmedim, niyetim de yok. Bu lafı birileri özel dolaştırıyor herhalde” diye konuştu.

Akşam‘da yer alan habere göre, Erdoğan’ın konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle:

Almanya seçimleri: Bizi ilgilendirmiyor

Almanya’daki seçim dönemi sonrasında ne gibi adımlar atılabileceğine yönelik bir soruya Erdoğan, “Evet, seçim dönemindeler. Ama seçimde şu kazanmış, bu kazanmış, bizi pek ilgilendirmiyor. Bu Almanya’nın kendi iç meselesidir. Almanya’nın şu anda teröre yataklık yapan bir ülke haline gelmesini normal karşılayamayız” ifadelerini kullandı.

S-400’ler: Kaporası verildi

Erdoğan, Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı uzun menzilli hava savunma sistemi olan S-400’lerden vazgeçebileceğine ilişkin bazı dış kaynaklarda çıkan haberleri yalanladı. S-400’ler konusunda imzaların atıldığını belirten Erdoğan, “Bildiğim kadarıyla kaporayı da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya’dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir” dedi.

Esad’la görüşme: Pek niyetim yok

Erdoğan, Suriye lideri Beşşar Esad ile görüştüğüne ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaları yalanladı.  Erdoğan, “Ben Esad ile görüşmedim, görüşmeye de pek niyetim yok” şeklinde konuştu.

Yüksek yargı- CHP gerginliği: Hukuk dersi verdiler

CHP ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör arasındaki polemiğe ilişkin değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Danıştay Başkanımızın, Yargıtay Başkanımızın, ana muhalefetin söylemlerini yargıya, hukuka adeta müdahale gibi gördüklerini; bundan rahatsız olduklarını düşünüyorum. Muhtemelen bu sebepten dolayı, o yakışıksız söylemler karşısında, bunlara bir hukuk dersi verme noktasına gelmiş olmalılar” dedi.

CHP’li Tanrıkulu’na soruşturma: Takdirle karşıladım

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu da ‘Silahlı İHA’larla ilgili iddiaları nedeniyle eleştiren Erdoğan, “Sen kimden yanasın? Teröristten mi yanasın yoksa benim güvenlik güçlerimden mi? Bu konuda savcılarımızın soruşturma açmasını da takdirle karşılıyorum. Böyle bir durumda, ana muhalefetin başındaki zat, kalkıp o milletvekilini bizzat kendi uyarmalıydı, sen ne yapıyorsun, ne diyorsun diye” ifadelerini kullandı.

28 Şubat: İdamımı istediler

28 Şubat ‘mağduriyetleri’nin giderilmesi için medyaya önemli görev düştüğünü ifade eden Erdoğan, “14 yaşında bir çocuğun idama mahkum olması düşünülecek birşey değil. Benim de idama mahkum edilmem istendi ama son anda yırttım. O meşhur savcı vardı, Nuh Mete Yüksel. O FETÖ denilen ahlaksız takımı, o namussuzlar nelere imza atmadılar. Sadece onlar değil. Yani beni de oraya götürenlerin verdiklerini size kimliği hakkında bilgi versem şaşarsınız. Adalet diye isteyenlerin şu anda kimlikdaşları bunlar. Aynı kimliği taşıyanlar o kararları verdiler” dedi.