Erdoğan'dan büyük 1 Mart yalanı: "Dünya ahmak değil" dedi ama...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Mart Irak tezkeresi ile ilgili büyük bir yalana imza attı.

Erdoğan'dan büyük 1 Mart yalanı:

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken bir büyük yalana daha imza attı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda konuşan Erdoğan’a ABD ile Rusya’nın ortak Suriye açıklamasında çözümün askeri değil siyasi olması gerektiği yönündeki ifadeleri hakkında görüşleri soruldu. AKP lideri, “Ben bu ifadeleri anlamakta zorlanıyorum” derken,  “Askeri çözüm söz konusu değilse, o zaman çeksinler askerlerini.” diye konuştu. Erdoğan, Suriye’de Türkiye’nin ise askeri olmadığını savundu.

Bölgedeki ABD varlığına ilişkin konuşan Erdoğan, “Bu bölgeyi en iyi tanıyan biziz. 7 yıllık Suriye, 15 yılı biraz aştı, Irak olayı. A’dan Z’ye biliyoruz olanı” ifadelerini kullanırken, “Biz Irak’a ABD’nin girmesini istememiştik” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında ‘siyasi çözüm’ açıklaması ile ilgili tepkisine devam eden Erdoğan, “Irak’ta durmayacağız dediler, boşalttılar mı? Boşaltmadılar. Dünya ahmak değil. Bazı gerçekler maalesef farklı söyleniyor ama uygulaması farklı oluyor. Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde 5 hava üssü var. Bir de Rakka’ya hazırlıyorlar. 8 tane de ayrıca üssü var. 13. Rusya’nın 5 tane var. Bunlar ortada. Bu gerçekleri nereye koyacağız? Sadece Amerika’nın Suriye’ye zırhlı taşıyıcı olarak getirdiği silahlar var.” diye konuştu.

Arşiv de ‘ahmak’ değil

Erdoğan’ın sözleri akıllara daha geçen yıl Latin Amerika seyahati dönüşü uçakta gazetecilere 1 Mart tezkeresi ile ilgili yaptığı açıklamayı getirdi. “Ben 1 Mart tezkeresinin yanındaydım” diyen Erdoğan, “Karşı olanlar bunu açıkça söylemediler. Birileri de gizli kulisler attılar. O insanların kimler olduğunu araştırır bulursunuz” demişti.