Erdoğan: Üçüncü köprünün adını 'Tayyip Erdoğan' koymadım, ne kadar mütevaziyim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasal sınırlarını çiğneyerek yaptığı 'Evet' mitinglerinin Mardin'deki ayağında konuştu.

Erdoğan: Üçüncü köprünün adını 'Tayyip Erdoğan' koymadım, ne kadar mütevaziyim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasal sınırlarını çiğneyerek yaptığı ‘Evet’ mitinglerinin Mardin’deki ayağında konuştu.

Erdoğan’ın “Toplu açılış töreni” adı altında yaptığı miting için çevre il ve ilçelerden otobüslerle tören alanına başta korucu aileleri olmak üzere memurlar taşınırken, AKP güdümlü Eğitim Bir-Sen’e bağlı öğretmenler ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) çalışanlarına gönderilen mesajla törene katılım zorunluluğu getirildiği öğrenildi.

Erdoğan burada miting alanına getirilenlere yaptığı konuşmada, İstanbul Sarıyer’deki “Hayır” çadırına yaptığı ziyaretle ilgili konuşurken kendisine üçüncü köprüye “Yavuz Sultan Selim” ismi verilmesiyle ilgili yapılan eleştiriyle ilgili konuştu. Erdoğan, ‘Hayır’ çadırında köprünün isim nedeniyle Alevi vatandaşların incitildiğini söyleyen CHP’li görevliyle yaşadığı tartışmanın ilgili bölümünü şu sözlerle anlattı:

“Niye ‘hayır’ diyorsunuz” dedim.’Çağdaş bir ülke istiyoruz’ dediler. Oradan da Yavuz Sultan Köprüsü gözüküyor he. Bunlara da söyledim, ‘Bakın köprüler, yollar yaptık’ dedim. Bu sefer “Adı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ama, niye Tayyip Erdoğan koymadınız’ diyor. ‘Bak’ dedim, ‘Ne kadar mütevazıyım görüyorsun değil mi?'”