Enflasyon 14 yılın zirvesine çıktı, Mehmet Şimşek "Sebze fiyatlarından" dedi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2003 Aralık ayından beri en yüksek düzeyine ulaşan enflasyon rakamları hakkında bir açıklama yaptı.  Twitter üzerinden açıklama yapan Şimşek, enflasyondaki yükselişin daha çok gıda fiyatlarından kaynaklandığını iddia ederek, “Kasım ayı yıllık enflasyondaki 1,08 puanlık artışın 0,52 puanı işlenmemiş gıdadan geliyor. Sebze fiyatlarındaki dönemsel faktörlerden kaynaklanan geçici bir etki var. Aralık’ta ters... View Article

Enflasyon 14 yılın zirvesine çıktı, Mehmet Şimşek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2003 Aralık ayından beri en yüksek düzeyine ulaşan enflasyon rakamları hakkında bir açıklama yaptı. 

Twitter üzerinden açıklama yapan Şimşek, enflasyondaki yükselişin daha çok gıda fiyatlarından kaynaklandığını iddia ederek, “Kasım ayı yıllık enflasyondaki 1,08 puanlık artışın 0,52 puanı işlenmemiş gıdadan geliyor. Sebze fiyatlarındaki dönemsel faktörlerden kaynaklanan geçici bir etki var. Aralık’ta ters yönde düzeltmesi olacaktır. Gıda Komitesi bu tarz oynaklıklara kalıcı çözüm üretmeyi amaçlıyor. Gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Enflasyonda Aralık ayından itibaren kalıcı bir düşüş süreci başlayacaktır. Hükümetimiz bu amaç için gereken desteği vermeye devam edecek.” dedi.