Ekonomi Bakanı: Ekonomimiz coştu, problem sıfır

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz kurundaki yükselişe ve Türkiye'ye yönelik finansman kesintisi haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Ekonomi Bakanı: Ekonomimiz coştu, problem sıfır

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolarda son dönemde yaşanan yükselişe ilişkin “Endişemiz yok” ifadesini kullandı. Zeybekci, Türkiye’ye yönelik finansman kesintisine gidileceği yönündeki haberleri yalanlarken de, ekonominin “coşmuş durumda” olduğunu iddia etti.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Zeybekci, gazetecilerin iki konuyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

“ABD için iyi değil”

“Gerek kurla gerekse faizle ilgili girişim yapanların, bir rant temin etmeleri bir rant almaları, bunda başarılı olamayacaklar. Kuru sadece spekülatif haberlere dayandırmak da yanlış olur. İşin diğer yarısı da var. Dünyada da bir hareketlilik var. Dün Polonya’nın parası TL’den daha fazla para kaybetti. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) hamlesi, ABD Merkez Bankası (Fed) seçimi… Bahane ararsanız çok var ama şu bir gerçek, aşırı değerli dolar ABD ekonomisi için iyi değil… Dövizdeki durumun geçici olduğunu her beraber göreceğiz. Endişemiz yok, ekonomimiz iyi durumda”

“Sıfır problem”

“Coşmuş olan bir ekonomimiz var. Bir işletmenin dönen varlıkları, raflarında olan varlıkları, ham malları var. Bunları topladığında ortaya bir sonuç çıkıyor. Türkiye’deki rafların ve kasanın arasında sıfır problem var.

Dün Türkiye’ye şu kuruluşlar finansman verecekti de vermeyecekti de diye şeyler çıktı. Türkiye’ye 1.1 euro civarında kaynak verdiler. Bunların Türkiye’de kullanma şartları vardır. Dün kendileri de açıkladı. Biz de söylüyoruz yalan. Gerek kurla, gerekse faizle ilgili rant almak isteyenlerin işleri. Bizim işletmemiz yani Türkiye’nin kamuyla özel tüm borçlarımıza bakınca, elimizdeki nakite de bakınca sıfır problem. O kadar net söylüyorum. Türkiye ile bu spekülatif haberler…”