Ekmeğe dört ilde yüzde 25 zam geldi

İzmir ve Kocaeli'de ekmeğe zam yapıldı.

Ekmeğe dört ilde yüzde 25 zam geldi

Kocaeli, Balıkesir, İzmir ve Çanakkale’de ekmeğe yüzde 25 zam geldi. 4 ilde de 1 lira olan ekmek, bundan sonra 1.25 TL’ye satılacak.

İzmir Fırıncılar Odası’nın Ocak ayında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu’na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine 250 gram ekmeğin fiyatı 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere 1 TL’den 1,25 TL’ye yükseldi.

Kocaeli’de de 1 yıl önce ekmeğe yapılan ve Valilik kararıyla geri çekilen zam yeniden ekmeye yansıtıldı. Ekmek bugünden itibaren 1.25 TL’den satışa sunuldu.

Çanakkale ve Balıkesir’de de zam

Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası tarafından Çanakkale il genelinde satılan ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. 1 liraya satılan ekmek, 1 Mayıs 2017 tarihinde yapılan zam ile birlikte 1,25 liraya yükseldi. Ekmeğe yapılan zammın ardından simit fiyatlarına ve diğer unlu mamullere de zam geleceği ifade edildi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde de fiyatlarda artış yaşandı. Edremit Lokantacılar Köfteciler ve Fırıncılar Odası Başkanı Aykut Dürüst, 1 Mayıs tarihi itibariyle 1 Lira 25 Kuruş’tan satılmaya başladığını ifade etti.