DEÜ'de açığa alınan Prof. Dr. İzge Günal: Üniversiteyi dua ile açan rektörden başka bir tavır beklenemezdi

DEÜ'de açığa alınan 17 akademisyenden biri olan Prof. Dr. İzge Günal, konuyu Gazete Manifesto için değerlendirdi.

DEÜ'de açığa alınan Prof. Dr. İzge Günal: Üniversiteyi dua ile açan rektörden başka bir tavır beklenemezdi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, Barış Bildirisi’ne imza attıkları gerekçesiyle açığa alınan 17 akademisyenden biri olan DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzge Günal, konuyu Gazete Manifesto için değerlendirdi.

‘Üniversiteyi dua ile açan rektörden başka bir tavır beklenemezdi’

Üniversite yönetiminin 17 akademisyeni açığa almasının Türkiye’deki baskı dalgasının bir parçası olduğunu belirten Günal: “Bu baskı dalgasının bir parçası ve bizi de buldu. Bu olay tamamiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün tasarrufudur. Tabi ki bir yandan da üniversiteyi duayla açan rektörden başka bir tavır beklenemezdi.” dedi.

‘Üniversiteleri söz söyleyemez hale getiriyorlar’

Türkiye’de genel bir gericileşmenin olduğunu söyleyen Günal, üniversitelerin de bunun bir parçası haline geldiğini belirtti. Günal: “Üniversiteleri söz söyleyemez hale getiriyorlar, entelektüelliği bitiriyorlar. Üniversitelerden ihraç edilen meslektaşlarımızın ortak bir yanı, hepsinin aynı zamanda birer entelektüel olması. Üniversitelerde kimse kendi konusu dışında bir şey söyleyemez hale getiriliyor. Üniversiteler bir bilim yuvası olmaktan çıkartılıp sıradan bir mektep ve ticarethaneye dönüştürülüyor.” şeklinde konuştu.