Deniz Gezmiş'in ağabeyinden açıklama

Rıdvan Dilmen'in Erdoğan için kullandığı "parkasız Deniz Gezmiş" ifadesi sonrası gündeme gelen tartışmalara yanıt vermeme kararı aldıklarını söyleyen Deniz Gezmiş'in abisi Bora Gezmiş, "Cevap vermeye bile değmez" dedi.

Deniz Gezmiş'in ağabeyinden açıklama

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı “parkasız Deniz Gezmiş” ifadesi sonrası gündeme gelen tartışmalara yanıt vermeme kararı aldıklarını söyleyen Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, “Cevap vermeye bile değmez” dedi. Bora Gezmiş, “Onların söylemleriyle ne Deniz yücelir, ne de Deniz’in değeri kaybolur. Deniz’i değerlendirecek olan halkımızdır. Buyursunlar 6 Mayıs’ta gelsinler mezarlığa, görsünler” diye konuştu.

68 kuşağının gençlik liderleri olan ve yargılandığı sıkıyönetim mahkemesince idam cezasına çarptırılarak 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’nde idam edilen Deniz Gezmiş son zamanlarda Dilmen’in sözleriyle gündeme geldi. Dilmen’in katıldığı bir programda, “Tayyip Erdoğan, parkasız Deniz Gezmiş’tir” sözlerine tepki yağdı.

AKP’li Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yazılı açıklamasında Dilmen’e, “Deniz Gezmiş bir teröristti, elinde silah vardı, bomba vardı. Erdoğan’ın elinde silah mı var bomba mı var?” dedi.

“Onların söylemleriyle ne Deniz yücelir, ne de Deniz’in değeri kaybolur”

T24’ün haberine göre Gezmiş ailesi geçen haftaya damgasını vuran bu tartışmaya girmezken muhataplara tek tek yanıt vermedi. Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, T24’ün “Bir değerlendirmeniz olacak mı” sorusuna, aile olarak bir karar aldıklarına dikkat çekerek, “Cevap vermeye bile değmez, öyle bir karar aldık kardeşimle. Hangisine cevap verelim, söyler misiniz lütfen” diye konuştu.

“Biz onları muhatap bile almıyoruz”

“Deniz’i değerlendirecek olan halkımızdır, Türk milletidir. O da değerlendirmeyi gayet de güzel yapmıştır. Buyursunlar 6 Mayıs’ta gelsinler mezarlığa görsünler. Onların söylemeleriyle ne Deniz yücelir ne de Deniz’in değeri kaybolur. Biz onları hiç muhatap bile almıyoruz.”