Deneme sınavında 'Boşkomutan' skandalı

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin (TÖDER) Türkiye genelinde düzenlendiği 'Genel Deneme Sınavı'nda Atatürk için 'Boşkomutan' ifadesi kullanıldı.

Deneme sınavında 'Boşkomutan' skandalı

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ‘Genel Deneme Sınavı’nda yer alan bir soruda Mustafa Kemal Atatürk için ‘Boşkomutan’ ifadesi kullanıldı.

Pazar günü gerçekleşen ve üniversiteye giriş öncesi deneme sınavı olarak yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda yer alan bir tarih sorusu tepki çekti.

Soruda; “Mustafa Kemal, TBMM tarafından Başkomutan olarak seçildikten sonra, TBMM’ye 4 Ağustos 1921 tarihinde verdiği önergede, TBMM’nin sahip olduğu yetkileri fiilen kullanmak koşuluyla Başkomutanlık görevini üzerine aldığını ve bu yetkinin geçici olması için üç ay gibi bir süre ile sınırlandırılmasını istemiştir.

Mustafa Kemal’in ‘Boşkomutanlık’ yetkisinin geçici olması ile ilgili önerge sunması, aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir? ” ifadeleri yer aldı.

Özellikle kalın harfle yazılan soru kısmında kullanılan ‘Boşkomutanlık’ kelimesi, sınava giren öğrencilerin dikkatlerinden kaçmadı.