CHP'li vekil Binali Yıldırım'ın derdinde: İzmir'den çıkan ilk Başbakan, 'Hayır' dersek onu da koruruz

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Hayır" kampanyası için Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmirli oluşunu kullanmaya çalıştı.

CHP'li vekil Binali Yıldırım'ın derdinde: İzmir'den çıkan ilk Başbakan, 'Hayır' dersek onu da koruruz

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Hayır” kampanyası için Başbakan Binali Yıldırım’ın 71 yıl sonra İzmir’den çıkan Başbakan olduğuna dikkat çekerek, “Hayır dersek onu da kurtarmış oluruz” dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İzmir 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve Türk-İş’e bağlı İzmir’deki sendikaların Şube başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Sertel, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için bir şans olduğunu öne sürdü. Sertel, “İzmir 71 yıldır Başbakan çıkaramamıştır. Binali Yıldırım, 71 yıl sonra İzmir’den çıkan ilk Başbakan’dır. Bu nedenle İzmir için bir şanstır. Hayır dersek onu da kurtarmış oluruz. Hayır dersek Binali Yıldırımı da parlamenter sistemi de seçimle gelmiş bakanları da korumuş olacağız. Binali Yıldırım’ı İzmir’de herkes tanır. İşadamları, sanayiciler bir sıkıntıları olduğunda ona anlatırlar, çözüm talep ederler ama Başkanlık sisteminde bakanları kimse tanımayacak. Başkanın atadığı bakanlar da halkı değil sarayı dinleyecek” diye konuştu.