CHP NATO avukatlığına soyundu: ABD'nin hatalarıyla NATO'yu karalamayalım

CHP'den emperyalizmin suç örgütü NATO'yu savunan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

CHP NATO avukatlığına soyundu: ABD'nin hatalarıyla NATO'yu karalamayalım

CHP TSK’nın da katıldığı Norveç’teki askeri tatbikatta yaşanan ‘fotoğraf’ olayının ardından NATO’ya sahip çıkan açıklamalara devam ediyor. 

CHP’nin emekli subay olan İstanbul milletvekili Dursun Çiçek, “ABD’nin hatalarını veya Norveçli iki personelin hatalarını bütün NATO’ya yüklemek ve karalamak uygun olmaz. Türkiye’nin, NATO’da kalması gerektiğine gönülden inanıyorum.” dedi. Çiçek’in açıklamaları,  Türkiye siyasetinde başta AKP olmak üzere ‘düzen partileri’ olarak tanımlanan siyasal unsurların emperyalizmin suç örgütü NATO’ya bağlılık konusunda ittifak halinde olduklarını bir kez daha ortaya koydu.

Tatbikatta yaşananlara ilişkin Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Çiçek,  “Bizim tahminimiz, Avrupa’da etkin olan terör örgütlerinin yönlendirmesiyle bu tür organizasyonlara ve tatbikatlara saplantılı girdiler olabilir. ” derken, buradan ‘NATO düşmanlığı’, ‘NATO’ya hayır, NATO’dan çıkalım’ gibi söylemin çıkarılmamasını gerektiğini savundu.

Çiçek sözlerinin devamında, “Bizim NATO’ya hangi süreçte, hangi nedenlerle girdiğimiz tarihte bellidir. Dolayısıyla coğrafyamız, dünyada bulunduğumuz yer değişmediği sürece bu şartlar da değişmez. Ayrıca ABD’nin hatalarını veya Norveçli iki personelin hatalarını bütün NATO’ya yüklemek ve karalamak uygun olmaz diye düşünüyorum, eski bir kurmay subay olarak.” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/22/chpden-akpye-destek-nato-karsitlarina-tepki/