Cemaat yeni ABD ve Türkiye 'imam'ını belirledi

Gülen Cemaati'nin yurt dışında bulunan yönetici isimleriyle bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Cemaat yeni ABD ve Türkiye 'imam'ını belirledi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de yapılan ‘FETÖ’ operasyonları ile onbinlerce mensubu ile birlikte bir çok üst düzey ismi de tutuklanan Gülen Cemaati’nin yurt dışında bulunan kritik isimlerle bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır‘ın haberine göre toplantıda, cemaatin geleceğine ilişkin yönetim düzeyinde bazı kararlar alındı. Buna göre, örgütün ABD imamlığına eski Fatih Üniversitesi Rektörü, firari Şerif Ali Tekalan, Türkiye imamlığına Mustafa Özcan getirildi.

İstihbarat raporlarına dayandırılan habere göre, Fethullah Gülen’in veliahtı olarak tanınan ‘demir yumruk’ lakaplı Mustafa Özcan’la ilgili de dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Örgütün bir dönem Türkiye imamı olan Mustafa Özcan’ın yurtdışı bankalarında 600 milyon Euro şahsi parasının olduğu da raporlarda yer alan iddialar arasına girdi. Texas’taki North American Üniversitesi Rektörü yapılan Tekalan’ın da Özcan gibi Gülen’in muhtemel veliahtlarından biri olduğu kaydedildi. Raporlara bu nedenle iki ismin arasında bir süredir çekişme olduğu da yansıdı.