Cam filmi tiyatrosu: Hükümet yasakladı, Erdoğan kaldırdı

Motorlu taşıtlarda cam filmi takılmasının yasaklanması ile ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'sorun çözücü' rolüyle karara varıldı.

Cam filmi tiyatrosu: Hükümet yasakladı, Erdoğan kaldırdı

AKP’nin yasaklandığını duyurduğu motorlu taşıtlarda cam filmi takılması ile ilgili, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın araya girmesiyle yeni bir gelişme yaşandı.

Araçlara cam filmi takılması önce serbest bırakılmış ancak daha sonra yapılan düzenleme ile yasaklanmıştı. “Terörle mücadele” gerekçesiyle alınan bu karar kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Ancak daha sonra Erdoğan’ın konuya ‘el attığı’ açıklanmış ve cam filmi yasağının yanlış olduğunu belirtilerek, konuyla ilgili çalışma yapılması gerektiği kararına varılmıştı.

Bu gelişmelerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filminde belli standartlarda serbestlik olacağını açıkladı. Çalışma bitene kadar araçlara ceza kesilmeyeceğini belirten Soylu, “Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde böyle bir uygulama yapmıyoruz. Trafik cezası bu konuda kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar. Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek” diye konuştu.