Buna yazacak başlık bulamadık...

8 bin yıllık Efes Antik Kenti'nde düğün organizasyonları yapıldığı ortaya çıktı.

Buna yazacak başlık bulamadık...

Dünyanın en eşsiz tarihi alanlarından sayılan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan İzmir’deki Efes Antik Kenti’nde düğün organizasyonları yapıldığı ortaya çıktı.

Geçmişi M.Ö 6000 yıllarına kadar dayanan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği Efes Antik Kenti’nde düğün organizasyonları yapıldığını gösteren fotoğraflar sosyal medyada büyük tepki topladı.

Antik kentin tarihi dokusuna zarar verme ihtimalini hiçe sayıp kentin orta yerine masa ve sandalyeler koyularak yapılan düğün organizasyonlarına ilişkin skandal görüntülerle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alınıp alınmadığıyla ilgili bir bilgi bulunmazken, izin verildiyse bunun hangi gerekçeyle yapıldığı da ayrıca büyük tartışma konusu.

Skandal olayla ilgili sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tepkisini paylaşımlarıyla gösterirken, bu isimler arasında oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’nun tepkisi, gelinen durumun vehametini özetleyecek türden oldu. Şamlıoğlu, Twitter adresinden şöyle yazdı:

“Antik kenti sünnet düğününe açmak içinde durduğumuz çukurun derinliğnin bir göstergesi.tecavüz edilmedik ne erişkin ne çocuk, ne dişi ne erkek ne hayvan ne doğa ne tarih ne kent kalmadı.Her türlü değer,kavram,nesne ve varlığın ırzına geçiliyor.Tek değer var rant!”

İşte o fotoğraflardan bazıları: