Binali Yıldırım'ın Sarraf'tan dileği: İnşallah bu yanlıştan döner

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’de devam eden davada iki gündür itiraflarını sürdüren Rıza Sarraf için “İnşallh bu yanlıştan döner” ifadelerini kullandı. İstanbul Sancaktepe’de Şehitlik Parkı açılışında konuşan Yıldırım, sert ifadelerle CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenirken, Sarraf davası ile ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın açıklamasında o bölümler şöyle: “CHP’yi iflasa sürüklüyorsun” Elindeki belge dediğin ne varsa... View Article

Binali Yıldırım'ın Sarraf'tan dileği: İnşallah bu yanlıştan döner

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’de devam eden davada iki gündür itiraflarını sürdüren Rıza Sarraf için “İnşallh bu yanlıştan döner” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sancaktepe’de Şehitlik Parkı açılışında konuşan Yıldırım, sert ifadelerle CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenirken, Sarraf davası ile ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu.

Yıldırım’ın açıklamasında o bölümler şöyle:

“CHP’yi iflasa sürüklüyorsun”

Elindeki belge dediğin ne varsa götür mahkemelere ver kardeşim. Siyaseten ülkenin geleceği için söyleyecek sözü kalmayan ana muhalefet partisi genel başkanı partisini uçuruma sürüklüyor. Çamur at izi kalsın politikasına artık son ver. Ama onlarda bu yürek olmaz. Her seçimde “Kazanamazsam istifa edeceğim” dedin. İstifa ettiğini gören oldu mu? Dün SSK’yı bugün de CHP’yi iflasa sürüklüyorsun. Küresel güçlerin operasyonuna su taşıyorsun. Bunların hiçbiri tesadüf değil.

“Kendisi de ‘en kolay yolu satmak’ diyor”

İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de hapisten çıkmanın en kolay yolu ‘satmak’ diyor. ‘Satarım…’ Alıcısı olursa…. Buradan açıkça ifade ediyorum; Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye’yi zora sokmaktır. CHP kadroları Amerika’ya tanışmış, bu davayı takip ediyorlar. Ey Kılıçdaroğlu sen hiç 15 Temmuz şehitlerinin davalarına gittin mi? Önce şehitlerin davalarına git.