Binali Yıldırım'dan patronlara vergi kıyağı sözü

Başbakan Binali Yıldırım, TÜSİAD toplantısında patronlara yeni vergi reformu sözü verdi.

Binali Yıldırım'dan patronlara vergi kıyağı sözü

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneğinin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında patronlara seslendi, kamuya karşı özel sektör yatırımlarından övgüyle söz etti. Yıldırım zaten bir çok vergi kıyağından yararlanan şirketlere yeni ‘vergi reformu’ vaadinde bulundu.

Yıldırım’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

Pişmiş tavuğun başına gelmedi

Türkiye’nin son 15 yılda başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Siyasi olarak bütün alacağımız kararlarda dikkat ediyoruz.

Türkiye özel sektörün dinamiği ile büyüyen bir ülkedir. Özel sektörün gücü Türkiye’nin lokomotif gücüdür. Küresel krizin henüz bittiğini söylemeliyiz, ama Türkiye aldığı tedbirler sayesinde en az etkilenen ülke.

Yüzde 5-6 arasında bir büyüme gerçekleşecek. Özel sektörümüze, ekonomimize güveniyoruz ve bu yüzden gerekli tedbirleri aldık, kredi garanti fonu ile 250 milyar lira bir kaynak oluşturuk ve bundan 250 bin civarında işletmemizin yararlanmasını sağladık. KOSGEB’in KOBİ’lere sağladığı imkanlar ile 500 bin işletmemiz burada nefes aldı, işlerini yoluna koydu ve ekonomimiz büyümeye devam etti. Kriz senaryolarını ters yüz edip geride bıraktık.

“Özel sektör 8 katkı sağlıyor”

Kriz senaryolarını ters düz ettik geride bıraktık. Şimdi aynı şeyler 2018 için söylenmeye başlandı. Büyük kriz olacak gibi laflar söyleniyor. 2018 kolay olmayacak. Ancak istikrar güven sayesinde 2018 de her şey güzel olacak. Büyüme aynen devam edecek. Gereken tedbirleri alıyoruz.

Biz özel sektörümüze güveniyoruz. Kriz senaryolarını ters düz ettik geride bıraktık. Şimdi aynı şeyler 2018 için söylenmeye başlandı. Büyük kriz olacak gibi laflar söyleniyor. 2018 kolay olmayacak. Ancak istikrar güven sayesinde 2018 de her şey güzel olacak. Büyüme aynen devam edecek. Gereken tedbirleri alıyoruz.

Türkiye’nin kalkınmasına kamu 1 katkı sağlıyorsa, özel sektör 8 katkı sağlıyor. Sizleri dikkate almadan, meseleye dahil etmeden yapılması söz konusu edilemez. Yol haritasını birlikte yapacağız. Bu işler nedir? Bir kere reformları yapmaya devam edeceğiz. Vergi reformunu yapacağız. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için iddialı bir eylem planını hayata geçireceğiz.

“Beşeri sermayemizin kalitesini artıracağız”

Hedefimiz önümüzde 3 yıl içerisinde ilk 20 ülke arasına sokmak. Beşeri sermayemizin kalitesini artıracağız. Eğitimde göstergelerimiz tam da bizim arzu ettiğimiz seviyede değil ama birkaç hususu burada aydınlatmak isterim. Bütün şartlara rağmen Türkiye büyümeye gelişmeye devam ediyor. Bu konuda tereddüt göstermeyin, ülkemize güvenelim, bölgemizin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunun farkında olup, çalışmalarımızı sürdürelim. Türkiye’nin 2023 hedeflerini hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz 10 yıl içinde küresel krizde dünyada sadece 10 tane büyük proje yapıldı. 6 tanesini Türkiye yaptı. Türkiye’yi kimse küçük görmesin. En geniş köprüsünü, en büyük havalimanını yapan Türkiye olmuştur. Osman Gazi Köprüsü ile İzmit Körfezi’ni yapan Türkiye’dir. Avrasya Tüneli ile iki kıtayı denizin altında birleştiren ülke Türkiye’dir. Dünyadaki tek projedir.