Binali Yıldırım vazgeçmiyor: Benim vatandaşım terör örgütleriyle aynı safta yer almaz

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında, başkanlık sistemine ilişkin ‘Evet’ propagandasını yine ‘FETÖ-PKK’ söylemi üzerinden yapmaya çalıştı. Yıldırım, “Biz hatırlatma görevimizi yapıyoruz. Benim vatandaşım terör örgütleriyle aynı safta yer almaz.” ifadelerini kullandı. Yıldırım’ın konuşmasında provokatif ifadelerinin yer aldığı bölüm şöyle: Biz ne zaman millete geldiysek millet bize güvendi “Evet” dedi. Bir de “Hayır”cılar var. Bunlar... View Article

Binali Yıldırım vazgeçmiyor: Benim vatandaşım terör örgütleriyle aynı safta yer almaz

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında, başkanlık sistemine ilişkin ‘Evet’ propagandasını yine ‘FETÖ-PKK’ söylemi üzerinden yapmaya çalıştı.

Yıldırım, “Biz hatırlatma görevimizi yapıyoruz. Benim vatandaşım terör örgütleriyle aynı safta yer almaz.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın konuşmasında provokatif ifadelerinin yer aldığı bölüm şöyle:

Biz ne zaman millete geldiysek millet bize güvendi “Evet” dedi. Bir de “Hayır”cılar var. Bunlar hayır kelimesinden sevimli şeyler üretirsek milleti ikna ederler sanıyorlar. Ya bırakın kelime oyunları. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Hele “Hayır”cıların bindiği HDP-PKK-FETÖ gemisi hiç yürümez. PKK “Hayır” diyor, FETÖ “Hayır” diyor, DEAŞ “Hayır” diyor.

Terör örgütleri hep beraber koro halinde hayır propagandası yapıyorsa bunun milletimiz için, ülkemiz için bir işareti var. Biz bunu hatırlatmak zorundayız. Vatandaşlar hangi yeri tercih edecekse edecek. Terör örgütlerinin hayır dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır. Buna inanıyorum. Bu ülkede terör örgütlerinin gittiği yoldan giden hiçbir vatandaşımızın olduğunu düşünmüyorum. Terör örgütleri milletimizin de bayrağımızın da düşmanıdır. Terör örgütüyle top yekun mücadelede milleti hep yanımızda gördük. Milletimizden aldığımız güçle terör örgütlerinin belini kırdık. Bir hafta sussak muhalefet ne yapacak bilmiyorum. İktidarın her işine muhalif olmayı marifet sanıyorlar.