Başbakan: Soçi'deki Suriye zirvesinde önemli bir karar açıklanacak

Başbakan Binali Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Başbakan: Soçi'deki Suriye zirvesinde önemli bir karar açıklanacak

Başbakan Binali Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşuyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi’ye Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile yapacağı görüşmeye değinen Yıldırım, Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşecek Suriye zirvesinde önemli bir karar açıklanacağını açıkladı.

Yıldırım’ın konuşmasının satır başları şöyle;

Soçi’de Suriye zirvesinde önemli bir karar açıklanacak.

Yabancı dil öğrenme işini mezun olmadan halledin. Yoksa hayata atıldığınız da buna daha az zamanınız olacak, belki de hiç zamanınız olmayacak. Biz 70’li yıllarda üniversitelerde okuduk. Sizler bizden çok şanslısınız. O dönemlerde sağ sol olaylarından üniversitelerde maalesef sağlıklı bir eğitim yoktu. İstanbul Teknik Üniversitesi biz hiç eğitim görmeden 1 yıl kapalı kaldı. O yüzden siz şanslısınız. Vakti nakit olarak göreceksiniz.

Bakiyesi kalmayan tek hesap zaman hesabıdır.

Zenginlik merkezleri batıdan doğuya doğru göç etmeye başladı. Göç tersine dönüyor. 70’li yıllarda havacılığın merkezi Amerika’ydı, 80’li yılllarda Avrupa’nın batısına geldi. 90’lı yıllarda Avrupa’nın doğusuna geldi. 2000’li yıllarda Türkiye oldu.

Küresel krizde bütün dünyada 10 mega proje yapıldı. Bu 10 projenin 6 tanesini Türkiye yaptı. Türkiye’nin farkı bu. İzmir-İstanbul Otoyolu, Osmangazi Köprüsü. Dünyadaki en önemli iki proje.