Barcelona futbol takımı greve katılma kararı aldı

Barcelona Futbol Kulübü, 'Taula per la Democracia' tarafından yapılan 3 Ekim'deki grev çağrısına katılma kararı aldı.

Barcelona futbol takımı greve katılma kararı aldı

Katalonya’daki referandumdan “evet” sonucu çıkmasının ve İspanya hükümetinin bu sonucu tanımamasının ardından, Demokrasi Masası adıyla bir araya gelen yapılanma 3 Ekim’de bölge çapında grev çağrısı yapmıştı. Dünyaca ünlü futbol külübü FC Barcelona resmi sitesinden bir açıklama yayınladı ve greve katılacaklarını belirtti. Türkçe olarak da yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“FC Barcelona, çeşitli işçi sendikaları ve Katalunya’dan diğer kuruluşlarla Katalan kurumlarını korumak için bir araya getirilen ‘Taula per la Democracia’ (Demokrasi Masası) grubunun ülke çapındaki grev çağrısına uyma kararı aldı ve kulüp 3 Ekim’de kapalı olacak. İş durdurma eyleminin olacağı gün, 1 Ekim’de oy kullansın veya kullanmasın, Katalunya’nın bağımsızlık referandumunun yapıldığı gün boyunca yaşanan ciddi olaylarla öfkelenen tüm insanları bir araya getirmeyi amaçlıyor. 

Bu nedenle 3 Ekim’de kulüp gün boyunca kapalı kalacak ve FC Barcelona’daki profesyonel ve genç takımların hiçbiri çalışmayacak. Camp Nou Tur Deneyimi ve Müze de OAB gibi kapalı olacak. 

Bunun neden olabileceği herhangi bir rahatsızlıktan ötürü şimdiden özür dileriz.”