Bakan Çavuşoğlu müzik notasını hatırlıyor mu?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD’de görülen Rıza Zarrab davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu ABD’ye iki kez bu konuda nota verildiğini söyledi. Rıza Zarrab’ın avukatlarıyla görüştürülmediğini ve nerede olduğunun bilinmediğine dair haberler çıkınca ABD’ye nota vediklerini söyleyen Çavuşoğlu, ardından ikinci bir nota vererek Rıza Zarrab’ın durumunun “nasıl olduğunu” öğrendiklerini... View Article

Bakan Çavuşoğlu müzik notasını hatırlıyor mu?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD’de görülen Rıza Zarrab davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu ABD’ye iki kez bu konuda nota verildiğini söyledi.

Rıza Zarrab’ın avukatlarıyla görüştürülmediğini ve nerede olduğunun bilinmediğine dair haberler çıkınca ABD’ye nota vediklerini söyleyen Çavuşoğlu, ardından ikinci bir nota vererek Rıza Zarrab’ın durumunun “nasıl olduğunu” öğrendiklerini söyledi. Çavuşoğlu ABD Büyükelçiliği’nin Zarrab hakkında “sağlık durumu iyi” yanıtı verdiğini belirtti.

Halk Bankasının ABD ambargosunu deldiğine inanmadıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Halk Bankasının hiçbir işlemi ABD ambargosuna aykırı değildir.” ifadesini kullandı.

Böylece aynı iki gün içinde iki hükümet yetkilisi Zarrab’ın durumuyla ilgili açıklama yaptı. Bugün Bekir Bozdağ’da Rıza Zarrab’ın durumuyla ilgili açıklama yaptı.

“Ne notası, müzik notası mı?”

Öte yandan, Bakan Çavuşoğlu’nun nota açıklamasının ardından akıllara 2003’teki “çuval krizi” sonrası Erdoğan’ın açıklamaları geldi. 2003’te Kuzey Irak’ta bulunan 11 Türk askeri ABD Ordusu tarafından kafalarına çuval geçirilerek gözaltına alınmıştı.

Olayın basına yansımasının ardından “çuval krizi” olarak bilinen süreç başlamış ve kamuoyunda ABD’ye karşı ciddi bir tepki yükselmişti. Muhalefetin “nota verilmeli” tepkisi üzerine Erdoğan o dönem Parti Grup toplantısında konuşarak “ne notası, müzik notası mı veriyoruz?” şeklinde bir açıklaması olmuştu. Erdoğan o dönem “aklıselim davranma” çağrısı da yapmıştı.