Bahçeli'den Erdoğan'a 'bölücülük' yanıtı

AKP'nin ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'den Erdoğan'a 'bölücülük' yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifası beklenen Melih Gökçek ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkçülük bölücülüktür” ifadesiyle ilgili açıklama yaptı.

Bahçeli, Melih Gökçek’le ilgili istifa gündemine ilişkin olarak, “Melih Bey 5 dönem yaptı, ne kadar faydalı görüyoruz. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz” dedi.

MHP lideri, Erdoğan’ın ‘Türkçülük de Kürtçülük de bölücülüktür” sözlerine ilişkin de “Kürtçülüğü izah için Türkçülüğü örnek göstermek yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Müftü nikahına destek

Bahçeli, müftülere nikah kıyma yetkisi veren gerici yasaya ilişkin de, “Müftüye nikah yetkisinin laiklik açısından sakıncası yok” diye konuştu.

MHP lideri, “Müftü nikahı kıyarsa, çok küçük yaşlara kadar devam edermiş. Öyle şey olur mu? İmam nikahını kaldıramadığınıza göre onu daha sağlıklı bir hale getirebilmek açısından ne yapmanız lazım? Müftü beylere aynen diğerleri gibi görevlendirme yaptırdığınız takdirde nikahını yaptırırsın” sözlerini sarfetti.