Artvin'de yargı 'satılık dernek' için harekete geçti

Artvin'de Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'ın da yer aldığı 3 çevreci hakkında soruşturma başlatıldı.

Artvin'de yargı 'satılık dernek' için harekete geçti

Artvin’de AKP’li işadamı Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’in madencilik faaliyetlerini kolaylaştırmak için kurdurduğu bilinen ‘Bizim Artvin Platformu Derneği’ adlı yandaş kuruluşu protesto ettikleri gerekçesiyle Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Halkevleri Artvin Şube Başkanı Dursun Ali Koyuncu ve Haziran Hareketi Yürütme Üyesi Sercan Dede hakkında şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

Cengiz Holding’den maden yağması konusunda ‘halkın ikna edilmesi’ için her ay 70 bin TL para almak üzere sözleşme imzaladığu ortaya çıkan Bizim Artvin Platformu Derneği Başkanı Mehmet Ali Ergül, Artvin Savcılığı’na yaptığı şikayette önceki hafta dernek önünde yapılan protestoyu gerekçe gösterdi. Ergül, Artvin Savcılığı’na verdiği dilekçede protestoda açılan ‘Sahibinden satılık dernek, 70 bin lira’ yazılı afişte “kendisine ve dernek üyelerine hakaret edildiğini” iddia ederek üç çevreci hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

Savcılık talimatı ile polis, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Dursun Ali Koyuncu ve Sercan Dede’yi ifadeye çağırdı. Karahan, Koyuncu ve Dede ifadelerinin ardından polis merkezinden ayrıldı.

Neşe Karahan: Devam edeceğiz

İfade verdikten sonra yerel basına açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, “Biliyorsunuz, Ulusal basına da yansıyan ve hepinizin malumu maden şirketinin sözleşme imzaladığı 14 kişiye 70 bin TL ödediği açıkça ortaya çıkmıştı. Biz bunu kamuoyuna yaptığımız bir basın açıklaması ile açıkladık. Bunun üzerine bu sözleşmede komite başkanı olarak adı geçen şahıs bizi mahkemeye vermiş. Bundan dolayı ifadeye çağrıldık. İfademde gerekenleri söyledim. Biz Artvin’in geleceği için, çocuklarımız için, doğamız için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.” dedi.