Anti-emperyalist gençlik Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'nde buluştu

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği (TKH Gençliği) de Ulusal Hazırlık Komitesi'nde yer aldığı festivale katılıyor.

Anti-emperyalist gençlik Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'nde buluştu

Geleneksel olarak Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY) tarafından dayanışma, barış ve anti-emperyalist mücadelenin geliştirilmesi için gerçekleştirilen Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali’nin 19.’su Rusya Federasyonu’nun Soçi kentinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği (TKH Gençliği) de Ulusal Hazırlık Komitesi’nde yer aldığı festivale katılıyor. TKH Gençliği festival süresince WFDY yönetimi ve WFDY üyesi gençlik örgütleriyle de uluslararası ilişkilerini geliştirmek üzere çeşitli görüşmeler yapıyor.

Castro, Che ve Abdülaziz anıldı

185 ülkeden 25 binden fazla kişinin katıldığı festival 15 Ekim Pazar günü başlarken de WFDY tarafından düzenlenen seminerlerin yanı sıra komünist gençlik örgütlerinin katıldığı bir de yürüyüş düzenlendi.

Büyük Ekim Devrimi’nin 100. yıldönümünde Rusya’da düzenlenen festivalin açılış gösterisinin ardından bu yıl festivalin adandığı Küba Devrimi’nin önderleri Fidel Castro ve Che Guevara ile Batı Sahra’da bağımsızlık mücadelesinin önderliğini yapan Muhammed Abdülaziz hakkında düzenlenen panel ile başladı.

Festival süresince WFDY tarafından çeşitli seminerler düzenlenirken aynı zamanda çeşitli kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler de yapılıyor.

Anti-emperyalist yürüyüş

Festivalin ikinci gününde ise emperyalizme karşı mücadele kararlığını gösteren bir de yürüyüş düzenlendi.

Dünyanın dört bir yanından gelen gençlik örgütleri, binlerce kişinin katılımıyla gençliğin anti-emperyalist mücadeledeki rolünü desteklemek amacıyla yürürken anti-emperyalist örgütlerin katılımcılarının yer aldığı bir miting de düzenlendi.

Festival kapsamında düzenlenen siyasi etkinliklerde, emperyalist çatışmalar, genel savaş tehlikesi, emperyalist saldırganlığın en önemli sonuçlarından mülteci krizi gibi başlıklar ele alınıyor. Bu etkinliklerde konuşmaların ana teması Büyük Ekim Devrimi’nin 100. yılı oldu.

Festivaldeki coşku ise fotoğraflara böyle yansıdı: