Almanya'dan AB'ye: Türkiye'ye baskıyı arttırın

Alman hükümetinin Avrupa Birliği'ne Türkiye'ye yönelik ekonomik baskıyı artırmasını talep ettiği bir belge ilettiği öğrenildi.

Almanya'dan AB'ye: Türkiye'ye baskıyı arttırın

Almanya’da Merkel yönetiminin Avrupa Birliği’ne Türkiye’ye yönelik ekonomik baskıyı artırmasını talep ettiği bir belge ilettiği öğrenildi.

Reuters‘in haberine göre, Alman Hükümeti Türkiye’de “demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin korunması”nı sağlamak için Avrupa Birliği’ne, ülkeye yönelik ekonomik baskıyı artırma çağrısı yaptı.

Hükümetin söz konusu tezi savunduğu belgede AB’den, Türkiye’ye üyelik müzakereleri çerçevesinde yapılan mali yardımın gerektiğinde tamamen kesilip kesilemeyeceğini araştırmasını da talep ettiği belirtildi.

Belgede ayrıca “AB ile Türkiye arasında Gümrük Birliği’nin modernizasyonu için görüşmeler düzenlenmesinin güncel gelişmeler ışığında Türkiye’ye yanlış bir mesaj vereceğine” de dikkat çekildiği bilgisi verildi. Bu nedenle de AB ülkelerinin şu anda AB Komisyonu’na bu konuda vekalet vermekten uzak durması gerektiği uyarısının yapıldığı aktarıldı.