Almanya'da Neo-Nazi'ler silahlanıyor

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, Alman polisinin Çekya'da askerî eğitim alan faşist Combat 18 grubunun 12 üyesi ülkeye dönüşte ele geçirdiğini duyurdu.

Almanya'da Neo-Nazi'ler silahlanıyor

Hürriyet’in aktardığına göre Almanya’da bilinenden çok daha fazla aktif olduğu tahmin edilen Combat 18 grubu üyelerinin Almanya’da parlamento seçimlerinin gerçekleştiği 24 Ekim’de yakalandığı ancak kamuoyundan saklandığı belirtiliyor.

Örgütün internet sitesindeki ise Combat 18 üyelerinin görev tanımı kısmında “Şerefle yaşamak, bir kişinin onursuz olmaktansa ölmeye hazıırlanması anlamına gelir. Nasyonel Sosyalistler olarak görevlerimiz ve zorunluluklarımız bulunuyor. Nasyonal Sosyalizm amacının kendisi ve ırkımız için savaşma görevimiz var” ifadeleri yer alıyor.

Alman istihbaratının takip ettiği Combat 18 üyesi 12 kişinin Çekya’ya giderek atış eğitimi aldığı ve 24 Ekim tarihinde Bayern eyaletinin sınır bölgesinde bulunan Schirnding bölgesinde yakalandığı açıklandı.

Alman istihbaratının Alman hükümetini olaydan iki gün sonra bilgilendirdiği açıklanırken, örgütün Almanya’nın 16 eyaletinin en az 7’sinde aktif olarak örgütlenmeye çalıştığı ifade edildi. Almanya’daki bu eyaletler ise Hessen, Kuzey-Ren Vestfalya, Baden-Württemberg, Aşağı Saksonya, Thüringen, Rheinland-Pfalz ve Bavyera eyaletleri.