AKP'nin patronlara desteği 2017'de de tam gaz sürüyor

AKP iktidarı patronlara her türlü desteği vermeye devam ediyor.

AKP'nin patronlara desteği 2017'de de tam gaz sürüyor

AKP iktidarı patronlara her türlü desteği vermeye devam ediyor.

2017’de asgari ücrete yalnızca 104 TL zam yapan AKP, buna rağmen özel sektöre de asgari ücret desteği vermeyi sürdüreceğini açıkladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal konuyla ilgili olarak “Özel sektör işverenlerimizi finansman yükü açısından daha rahatlatmak amacıyla, asgari ücret desteğinden yararlanan işletmelerimize, işverenlerimize dönük olmak üzere sigorta primlerini öteleyen bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

Açlık sınırının 1.417 lira olmasına rağmen asgari ücretin 1.404 lira olması sonrası AKP, bu ufak zammı bile patronlara ödetmemekte kararlı. Bakan Ağbal, TBMM Genel Kurulunda Emekli Sandığı Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında bilgi verdi. Bakan Ağbal, girişimciliğin desteklenmesi için teşvikler getirdiklerini belirterek, “Bu kapsamda asgari ücretli çalışanların yoğunlukta olduğu KOBİ’ler başta olmak üzere işletme sermayelerinin desteklenmesi için 2016 yılında uygulamasını başlattığımız ve kayıtlı istihdamın arttırılması için önemli katkılar sağlamış olan asgari ücret desteğini 2017 yılında devam etmesi amacıyla bu tasarıda madde düzenlemesi getirmiş durumdayız.” dedi.

Ağbal, patronları mutlu eden sözlerini şöyle sürdürdü: “Özel sektör işverenlerimizi finansman yükü açısından daha rahatlatmak amacıyla, asgari ücret desteğinden yararlanan işletmelerimize, işverenlerimize dönük olmak üzere sigorta primlerini öteleyen bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.