AKP'den Atatürk Havalimanı arazisi için açıklama

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,  3. havalimanı bittiğinde kapatılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı'nın arazisinin nasıl kullanılacağına ilişkin açıklama yaptı.

AKP'den Atatürk Havalimanı arazisi için açıklama

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan,  3. havalimanı bittiğinde Atatürk Havalimanı’nın kullanıma kapatılacağını açıklarken, “Herhangi bir şekilde imara açılıp AVM ve konut yapılması söz konusu değil” diye konuştu.

Kuzey ormanları bölgesinde büyük tahribata yol açarak yapımına devam eden 3’üncü havalimanı inşaatında yüzde 73 seviyesinin aşıldığını belirten Bakan Arslan, “Havalimanının 90 milyon yolcuya hizmet verecek ilk etabını 29 Ekim 2018 tarihinde açacağız. Atatürk ve İstanbul yeni havalimanını aynı anda kullanma imkânı yok. İkisi de aynı hava koridorunu kullanıyor çünkü. Ancak şunu da belirtelim Atatürk Havalimanı yapılaşmaya açılmayacak. İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenecek. Ayrıca küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak da kullanılmasını planlıyoruz. Çok sayıda terminal var burada, bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz. Herhangi bir şekilde imara açılıp AVM ve konut yapılması söz konusu değil.” dedi.