AKP için "Paçalarından yolsuzluk akıyor" diyen Soylu kimsenin gözünün yaşına bakmayacakmış!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yolsuzluk yapan belediyelerle ilgili iddiaları ifadeleri akıllara geçmişteki sözlerini getirdi.

AKP için

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x’tir, y’dir, z’dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerine hükümet adına söz alan Soylu, yolsuzluklarla ilgili şöyle konuştu:

“Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x’tir, y’dir, z’dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler.”

Soylu’nun bu ‘gözleri yaşartan’ kararlılığı akıllara geçmişte AKP hakkında söylediği sözleri getirdi. O dönem henüz Demokrat Parti Genel Başkanı olan Soylu, 2008 yılında seçim öncesi düzenlediği bir mitingde şu sözleri sarfetmişti:

“29 Mart yerel seçimlerinde halk AKP hükümetine sarı, DP ise kırmızı kart gösterecek. AKP hükümeti, yanlış ekonomi politikası sonucu bayramları da millete zehir etti. İnsanlarımız gülmeyi unuttu. Beceriksizlik ve yetersizlikle, Türkiye’yi krizle karşı karşıya bıraktılar. Paçalarından yolsuzluk akıyor. Türkiye’de ihale ve yandaş belediyeciliği yapılmaktadır.”