AKP-Cemaat ortaklığında Yarbay Ali Tatar'ı ölüme sürükleyen savcıyla ilgili yeni gelişme

Yarbay Ali Tatar, AKP-Cemaat ortaklığı döneminde tutuklandıktan sonra intihar etmişti.  

AKP-Cemaat ortaklığında Yarbay Ali Tatar'ı ölüme sürükleyen savcıyla ilgili yeni gelişme

Yarbay Ali Tatar, AKP-Cemaat ortaklığının dağılmasının ardından ‘kumpas’ olduğuna karar verilen ‘Amirallere Suikast’ dosyası kapsamında düzmece suçlamalarla tutuklandıktan sonra intihar etmişti.  Tatar’ın tutuklandıktan sonra serbest bırakılmasına itiraz edip tekrar tutuklanmasına yol açan dönemin savcısı Süleyman Pehlivan’da Gülen cemaati mensuplarının haberleşme programı ‘ByLock’ programı bulundu.

‘Amirallere Suikast’ dosyası kapsamında tutuklanan Yarbay Ali Tatar, 11 gün sonra serbest bırakılmıştı. Dönemin savcısı Süleyman Pehlivan karara itiraz edip tutuklama istedi. 18 Aralık 2009’da İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi oy çokluğuyla tutuklamaya karar verdi. 19 Aralık sabahı, Ali Tatar, intihar mektubunu yazıp banyoya girdi ve tetiği çekti.

Yarbay Ali Tatar’ı ikinci kez ifadeye çağırıp intiharına yol açan sürecin yargıdaki mimarı olan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan ise olaydan 2 yıl sonra 2011’de Yargıtay üyeliğine seçildi. 15 Temmuz darbe girişimin ardından hakkında gözaltı kararı çıkarılan 140 Yargıtay üyesinden biri olan Pehlivan, 18 günlük kaçışın ardından teslim oldu.

Fezlekede ByLock kullandığı tespit edilen Pehlivan’ın, 129 bin 862 satırlık ByLock listesinde 90 bin 265. satırda kaydının olduğu belirtilerek, “Yüksek mahkemede (Yargıtay) görev yaptığı esnada da örgüt adına hareket ettiği görülmektedir” denildi.