Akıncı davasında 'NATO' gülüşmeleri: "Bu adam tekrar darbeye çağırıyor"

Akıncı Üssü davasında sanık yüzbaşının 'NATO' vurgusu salonda sanıklar arasında gülüşmelere oldu

Akıncı davasında 'NATO' gülüşmeleri:

Akıncı Üssü davasında sanık eski Kurmay Yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz’un ‘NATO’ vurgusu salonda sanıklar arasında gülüşmelere oldu. Mahkeme Başkanı Giray, “Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bırakın NATO’yu, NATO kimmiş” dedi.

Darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü Harekat eski Komutanı Kurmay Albay Ahmet Özçetin’den aldığı emirleri uçaklara ilettiği iddia edilen eski Kurmay Yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz savunma yaptı. Kaygusuz’un savunması sırasında ‘NATO’ ifadesini kullanmasına tepki gösteren, yaşamını yitiren askerin yakınıyla mahkeme başkanı Selfet Giray’ın diyaloğu salonda gülüşmelere neden oldu.

“NATO’yu darbeye çağırıyor”

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen davada savunmasını yapan eski Pilot Kurmay Yüzbaşı Kaygusuz, görev aldığı birlikleri anlatırken, ‘NATO’ ifadesini kullandı. Bu sırada hayatını kaybeden bir askerin yakını “NATO’yu neden vurgulayarak, söylüyor? Bu adam NATO’yu yardıma çağırıyor. Tekrar darbe yapmaya çağırıyor” diye bağırdı. Bu sözler karşısında sanıklar, gülmeye başladı. Mahkeme Başkanı Giray, sanıkların gülmemesini isteyerek, “Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bırakın NATO’yu, NATO kimmiş” dedi. Başkanın bu sözlerine de salonda bulunanların çoğu güldü.