Ağaoğlu mutlu: Topbaş'ı gömün gitsin

Yandaş işadamı Ali Ağaoğlu, Kadir Topbaş'ın istifasına sevindiğini açıkladı.

Ağaoğlu mutlu: Topbaş'ı gömün gitsin

AKP’li inşaat patronu Ali Ağaoğlu, ‘AKP’deki ‘metal yorgunluğu’ tasfiyeleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılan Kadir Topbaş’ın ardından memnuniyetini ifade ederek “Gömün gitsin” yorumunda bulundu.

İstanbul’da Topbaş’ın 13 yıllık Belediye Başkanlığı boyunca sayısız yağma projesine imza atan Ağaoğlu, Erdoğan’ın isteği doğrultusunda koltuğunu Sivas Katliamı sanıklarının avukatı Mevlüt Uysal’a bırakan Topbaş’ın ardından “Gitti, gitmesi de iyi oldu Bizim memlekette bir laf vardır: Gidenin arkasından konuşulmaz gömün gitsin” diyerek, Erdoğan’a yakınlığını bir kez daha gösterdi.

Sözcü‘de yer alan habere göre, projelerine belediyeden çıkacak izinler konusunda işlerin çok yavaş işlemesinden yakınan yandaş işadamı, “Ben 1954 doğumluyum. 50 senedir iş hayatının içindeyim. Bürokrasinin bu kadar ağır gittiği bir dönem yaşamadım. Bunu sayın Cumhurbaşkanımız da söylüyor. Özellikle belediyelerde bırakın başkanı zabıta bile yolda yürürken kibirden dünyaları ben yarattım havasında” diye konuştu.

Ağaoğlu, “Belediyeler halktan koptu. Herkes farklı şeyler peşinde koşuyor. Bunun böyle sürdürülebilir olmayacağı görüldü. Ciddi sıkıntılar var, hükümet de bunun farkında ve gereğini yapıyor.” diyerek Erdoğan’ın belediyelere başlattığı operasyonu selamladı.