Adaleti nerede arayacağız?

Adaleti nerede arayacağız?

25-06-2017 12:43

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gandhi lakabına uygun olarak Tuz Yürüyüşü’ne nazire yapan Adalet Yürüyüşü’ne karşı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve AKP’lilerden “Adalet sokakta aranmaz”dan, “Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın”a uzanan karşılıklar geldi. Türkiye’nin adalet sicili şehirden şehre gezdirilen, bitmeyen zaman aşımına uğrayan davalar, öldürülen, işkenceye uğrayan ama hesabı sorulamayan gençler, katledilen savcılar, aydınlar, sanatçılardan... View Article

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gandhi lakabına uygun olarak Tuz Yürüyüşü’ne nazire yapan Adalet Yürüyüşü’ne karşı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve AKP’lilerden “Adalet sokakta aranmaz”dan, “Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın”a uzanan karşılıklar geldi.

Türkiye’nin adalet sicili şehirden şehre gezdirilen, bitmeyen zaman aşımına uğrayan davalar, öldürülen, işkenceye uğrayan ama hesabı sorulamayan gençler, katledilen savcılar, aydınlar, sanatçılardan yana hayli kabarık.

Diğer yandan son on yıla damgasını vuran gerçekliğimiz ise AKP’nin elinde yeni bir rejimin inşası için alanı düzleyen, şekillendiren, yeniden biçimlendiren hukuk.

Tüm bu çarpıklık içinde Türkiye’de adalet arayışı nerede yapılacak?

PUSULA bölümünde bu hafta dosya konumuz adalet mücadelesinin ülkemizdeki politik karşılıklarının irdelenmesine odaklanıyor. “Adaleti nerede arayacağız?” dosya başlığının altında “Adalet: Sadece duvarda mı kalacak?”, “AKP düzeninde araç olan hukuk”, “Yargının bitmeyen davaları: Adalet beklerken geçen yıllar” ve “Adalet (mi?)” başlıklı yazılar yer alıyor.