ABD'den vize krizine ilişkin açıklamalar

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile 'vize krizi'ne dair açıklama yaptı.

ABD'den vize krizine ilişkin açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ‘vize krizi’yle ilgili bakanlığın ve Beyaz Saray’ın tutumunu paylaştı.

Ankara Büyükelçisi John Bass’ın ülkenin “en iyi diplomatlarından biri” olduğunu ve Türkiye’den göçmen olmayan vize başvurularının askıya alınması kararının hem kendileri hem de Beyaz Saray ile koordinasyon içinde alındığını söyleyen Nauert, şunları söyledi:

Bass ile gurur duyuyoruz

Diplomatik misyon çalışanımızın tutuklanmasıyla ilgili hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye’nin kararı bizi rahatsız etti. Bu karar elçimizin tek başına aldığı bir karar değildir. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray’da koordineli bir şekilde alındı. John Bass Türkiye’de görev yapmasından gurur duyduğumuz en başarılı diplomatlarımızdan biridir.

Serbest bırakmaları iyi bir başlangıç olacak

Türk hükümetinin neden böyle bir adım atmış olduğuyla ilgili bazı soru işaretleri bulunuyor. İlişkilerimizin düzelmesi, Türkiye’nin tavrına bağlı. Tutuklu çalışanlarımızın bir an önce serbest bırakılması diyalog için iyi bir başlangıç olacak.”